Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 17. szerda, Endre, Elek

Hamarosan indul az óvodai energetikai korszerűsítés

Újbuda   |   2017, április 3 - 12:22
Nyomtatóbarát változatSend by email

Négy óvoda energetikai korszerűsítését végzi el a következő időszakban Újbuda Önkormányzata a Széchenyi 2020 program keretében. A beruházás eredményeként csökken az épületek károsanyag kibocsátása, mérséklődnek a fenntartási költségek, valamint a gyermekek és az intézmények dolgozói is megújult környezetben tölthetik mindennapjaikat. Az összesen 249,27 millió forint összértékű beruházást az önkormányzat a teljes egészében vissza nem térítendő, európai uniós támogatásból valósítja meg.

Újbuda Önkormányzata kiemelt figyelmet fordít a környezettudatosságra, ezért a Széchenyi 2020 program keretében idén négy, az önkormányzat tulajdonában és üzemeltetésében lévő óvodaépület - Nyitnikék Óvoda, Kanizsai u. 17-25.; Napsugár Óvoda, Mennyecske u. 2.; Mozgolóda Óvoda, Lecke u. 15-19; és Hétszinvirág Óvoda, Dayka G. u. 4/b. - energetikai korszerűsítése kerül sor. A munkálatok során elvégzik a homlokzatok és a tetők szigetelését, korszerű műanyag nyílászárókat építenek be, valamint három intézményben napelemes rendszereket is telepítenek. A fejlesztés eredményeként csökken az épületek által kibocsátott üvegházhatású gázok mennyisége és az épületek fenntartási költsége; a felújítások által a gyermekek és az ott dolgozók közérzete is jelentősen javulhat. A kerületben számos intézmény megkapta a zöld óvoda minősítést, melyhez minden évben szigorú követelményeknek kell megfelelni a környezettudatos nevelés terén. Ennek alapján kiemelten fontos, hogy az óvodaépületek a mai kor követelményeinek megfelelő, magas színvonalú energetikai tulajdonságokkal rendelkezzenek.

Az önkormányzat a KEHOP-5.2.9-16. kódszámú, „Pályázatos épületenergetikai felhívás a közép-magyarországi régió települési önkormányzatai számára” című konstrukcióra nyújtotta be Támogatási Kérelmét. A projekt bruttó költsége 249,27 millió forint, melyet teljes egészében az említett program keretében, vissza nem térítendő európai uniós forrásból valósít meg az önkormányzat. A beruházás várhatóan 2017. év végéig készül el.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Orgonák éjszakája a 4-es metróban

A 4-es metró megállói nem csak építészeti szempontból kiemelkedőek, de kultúraközvetítő szerepük is tagadhatatlan, hiszen átadásuk óta számtalan zenei és irodalmi rendezvény helyszínéül szolgáltak már eddig is. Örömmel tudatjuk, hogy zenekedvelő utasaink számára az idei nyár sem telik metrókoncert nélkül, bár a megvalósulás nem mondható éppen hagyományosnak.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.