Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 26. péntek, Edina

Hamarosan virágba borulnak a közparkok

Újbuda   |   2015, március 6 - 11:14
Nyomtatóbarát változatSend by email

Idén is több tízezer árvácska és 25 ezernél is több hagymás virág kiültetésével teszi színesebbé a Budapest kiemelt zöldterületeit a FŐKERT Nonprofit Zrt. Mintegy 3200 négyzetméternyi területre közel százezer vibráló színű növényt telepítenek.

Százezer tő árvácskával és huszonötezernél is több hagymás növénnyel élénkíti tavasszal a budapesti utcaképet a FŐKERT. A hagymák még ősszel kerültek a virágágyásokban, így tavasszal úgynevezett többszintes virágágyakat kapunk, melyek dekorációs értéke a leglátványosabb. Legtöbbet tulipán fajtákból használtak fel, de nárciszból is nagyobb mennyiséget ültettek ki. Különlegességként szerepelnek a hagymások között a császárkoronák, illetve apróhagymások közül a hófény.

A Főkert szerint március végétől érdemes figyelni a hagymás növények fejlődését, melyeknek köszönhetően hétről hétre változik majd a virágágyak hangulata, megjelenése. A margitszigeti Pest-Buda Emlékműnél több mint 10 ezer nagyvirágú nárcisz virágzását, a Gellért téren 2 ezer piros és fehér tulipán fejlődését lehet nyomon követni.

Idén, a kedvezőbb téli időjárásnak köszönhetően – egyelőre - kevesebb a fagyási kár, de a rongálásokat mintegy 7500 tő árvácska nem élte túl. A kertészeti vállalat dolgozói kérik, óvjuk együtt a kiültetett virágokat.

Újbudán kiültetett virágok száma

XI. kerület összesen 6450
Kosztolányi Dezső tér 4125
Móricz Zsigmond körtér 325
Feneketlen-tó (Antifasiszta emlékmű) 2000

Hamarosan virágba borulnak a közparkok

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

A Magyar Parasport Napját ünnepeltük  
 

Február 22-én ünnepeljük 2017 óta a Magyar Parasport Napját. 1970. február 22-én, ugyanis ezen a napon alakult meg a Mozgásgátoltak Halassy Olivér Sport Clubja, a Mozgásjavító Intézmény falai között.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.