Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 20. szombat, Vendel

Harcsa Veronika és Kassák Lajos egy színpadon

Újbuda   |   2017, november 28 - 12:54
Nyomtatóbarát változatSend by email

Újra Rock&Roll és Toll koncert volt a B32-ben; a költészet és a zene ezúttal egy Kassák esten fonódott össze Harcsa Veronika előadásában. Az énekesnő az avantgárd költő szabadon áradó, rusztikus verseit „énekelte el” zenésztársai közreműködésével.

Meghökkentő és mélyen felkavaró volt Harcsa Veronika, Keszég László, Márkos Albert és zenésztársai előadása, amelyben Kassák áradó, olykor őrületig felhabzó szövegömléseit adták elő zenei kísérettel a B32 Galéria és Kultúrtérben. A versek köré nem lehetett a klasszikus értelemben vett zenei tájat varázsolni – a művészek atonális, ritmikai kataklizmákkal illusztrálták saját nyelvükön a költő életművét. A verseket Keszég László színművész szavalta Harcsa Veronika éneke alá.

Az énekesnőtől nem áll távol a versek megzenésítése, kifejezetten örül, ha részese lehet a társművészetek találkozásának. Szerinte Kassák Lajos maga is egyszerre volt képzőművész és költő. - A dadaista költő művei mellett nem lehet elmenni, a szövegek erőteljesek és dinamikusak, ezt a komplexitást igyekeztek megmutatni az előadáson is - mondta.

Pándi Balázs dobos sokat gondolkodott azon, vajon mit szólna Kassák verseinek ilyen jellegű bemutatásához. A választ ugyan nem kapja meg, de érdekes számára, hogy a művek újabb és újabb színezetet kapnak az előadásokon. Bár a közönség eleinte óvatos tapssal reagált a kortárs gondolkodásra, a Kassák versek mégis elnyerték tetszésüket.

T. K.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Közlekedés az október 23-i hosszú hétvégén

Október 23-án és az azt megelőző napon több fővárosi helyszínen tartanak megemlékezéseket, emiatt forgalomkorlátozásokra kell számítani és változik az több járatok forgalmi rendje is. Október 22-én, hétfőn a szombati, 23-án, kedden az ünnepnapi menetrend lesz majd érvényben.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.