Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 18. péntek, Diána

Hat újbudai helyszín volt a Kávéházak Éjszakáján

Újbuda   |   2019, május 23 - 11:42
Nyomtatóbarát változatSend by email

Harminc helyen, közel száz kulturális program várták a közönséget a Kávéházak éjszakáján május 17-én Budapesten.

Újbudán a Bookline Móriczban kávés érdekességekről és tévhitekről tartottak előadást, a Coffe42-ben barista programot szerveztek, a Tranzitban Mészöly Miklós és Polcz Alaine levelezésébe adott betekintést Balsai Móni és Trill Zsolt, a Keletben fiatal kortárs költők interaktív estje, a La Nube-ban a Krokodill koncert volt, a Hadik Teraszán, a Gárdonyi téren pedig a David Yengibarian Trió lépett fel.

Budapest Főváros Önkormányzata a Belvárosi Kulturális Szalon szakmai és főszervezői közreműködésével 2018-ban hívta életre először a Kávéházak Éjszakáját. Céljuk az volt, hogy felelevenítsék és népszerűsítsék a mára feledésbe merült budapesti kávéházi kultúrát. A főváros kávéházai mindig is kiemelkedő szerepet töltöttek be Budapest történelmében, a 19. században igazi kultúrkör alakult ki bennük, az irodalmi élet fontos központjai voltak. Kosztolányi Dezső száz évvel ezelőtt egyszerűen csak kávévárosként emlegette Budapestet. ,

A kulturális események szervezésénél idén is különös hangsúlyt fektettek az irodalmi és zenei programok szervezésére. A kávéházi hangulathoz leginkább illeszkedő zenei irányzat, a jazz rajongói számos koncert közül válogathattak.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Újbuda visszaszerezte a támogatást  

Dr. László Imre, Újbuda polgármestere megvédte a gyermek-egészségügyi centrumot - 85 ezer gyereket lehet így sokkal magasabb színvonalon ellátni – Újbuda Önkormányzatának sajtóközleménye –

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.