Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 21. hétfő, Máté, Mirella

Helyi közösségek erősítésébe kezd a kormány

Újbuda   |   2015, február 16 - 16:45
Nyomtatóbarát változatSend by email

Ötszáz intézmény mintegy ezer programmal, táncházakkal, koncertekkel, színházi estekkel és gasztronómiai programokkal várta az érdeklődőket országszerte a Kultúrházak éjjel-nappal rendezvénysorozat keretében. A fővárosi XI. kerületi FMH művelődési házban volt gyermektáncház, hangszerbemutató, busó álarc-készítés és egyéb kézműves foglalkozás is.

A tavaly összesen 185 ezer résztvevőt, szervezőt, fellépőt megszólító esemény elsősorban a vidékre koncentrált, Budapestre a programok tíz százaléka  jutott. A fővárosi TEMI Művelődési Ház (FMH) a Mező Együttes Farsangi Táncházába várta a pergő lábú gyermekeket, a Hadart Színi Társulat jeltolmáccsal kísért Apácák musicelének nyitott próbája a felnőtteknek is tartalmas perceket kínált, az ügyes kezűeknek pedig kézművel foglalkozásokat tartottak.

Az FHM programján, a Mező együttes farsangi gyerektáncházán Balog Zoltán emberi erőforrások minisztere elmondta, a rendezvény célja a helyi közösségépítés erősítése, melyeknél kiemelt esélye van, hogy megszűnik, eltűnik a kulturális tevékenység. Simicskó István országgyűlési képviselő szerint addig él egy nemzet, amíg van hagyománya, ezért szerinte vállalni és ápolni kell kulturális értékeinket. Balog Zoltán hozzátette: idén a kormány 1,2 millió forint értékű alapellátást nyújt minden kistelepülési intézménynek. A kis- és közepes városoknak 1,5 milliárd forint értékben pedig olyan rehabilitációs pályázatot hirdet, amely lehetővé teszi a települések számára, hogy megtölthessék tartalommal kulturális tereiket. Az eseményen Hoffmann Tamás polgármester az FMH legendás klubéletéről számolt be, melyből szerinte kiemelkedett a Muzsikás klub.

Újbuda

Helyi közösségek erősítésébe kezd a kormány

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Újbuda visszaszerezte a támogatást  

Dr. László Imre, Újbuda polgármestere megvédte a gyermek-egészségügyi centrumot - 85 ezer gyereket lehet így sokkal magasabb színvonalon ellátni – Újbuda Önkormányzatának sajtóközleménye –

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.