Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 24. péntek, Gellért, Mercédesz

HEROSZ állatotthon nyílt nap lesz szombaton

Újbuda   |   2017, május 24 - 14:20
Nyomtatóbarát változatSend by email

Az Újbudai székhelyű, 1882-ben alapított Herman Ottó Magyar Országos Állat- és Természetvédő Egyesület nyílt napra várja az érdeklődőket május 27-én 10-15 óra között a XXII. kerületi állatotthonában (XXII. Nyél utca 239.). Az egész napos programok között lesz kutyaszépségverseny, bemutatót tart a székesfehérvári HEROSZ Dog Garden kutyaiskola, lesz egzotikus állatbemutató, kutya és cica simogató, kutyasétáltatás, ingyenes kutyakozmetika, Wash&Vau önkiszolgáló kutyamosó, valamint gyerekeknek lovaglás, arcfestés, garázsvásár, tombola és gyereksarok is.

A HEROSZ-t 135 éves működése során sok ismert ember segítette. Köztük volt Károlyi Katinka grófnő, Gobbi Hilda, Kibédi Ervin és kiemelkedően aktív volt a nemrég elhunyt Szabó Magda is. A mai élő híres tagok között említhetjük Pécsi Ildikó Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművésznőt és férjét, Szűcs Lajos olimpiai bajnokot, Máté Erzsi Kossuth díjas színésznőt, Huszár László színészt, de Cseh László, Papadimitriu Athina, Cserhalmi György és Trokán Anna is támogatja az egyesületet.

A HEROSZ több városban, egész évben nyitva tartó állatmenhelyein tavaly 1322 kutyát, 606 macskát, és 97 egyéb állatot fogadtak be. Nemcsak nyilvántartásba veszik és gondozzák a talált állatokat; közülük 2016-ban 1000 kapott azonosító chipet, 693 kutya és 202 macska ivartalanításáról, 24 sérült állat életmentő műtétjéről is gondoskodtak.

A napi, tevőleges állatvédelmi munka, az állatmentés, állatotthonok, állatmenhelyek működtetése mellett nagy hangsúlyt helyeznek a fiatal nemzedék oktatására szemléletformálására.

2016-ban az Allee Bevásárlóközpontban tartott önkéntes találkozón fogadták Újbudáról a Keveházi Általános Iskola és a Petőfi Sándor Gimnázium, valamint a budafoki Rózsakerti Általános Iskola tanulóit, itt kaptak lehetőséget tevékenységük bemutatására és adományok gyűjtésére.

A nyílt nap házigazdája, a HEROSZ Budapesti Állatotthona kapta 2016-ban a Henye Boroszlán díjat több mint negyedszázados, az állatvédelem, a természetvédelem, a környezeti nevelés területén folytatott eredményes munkássága elismeréseként.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Időseket segítő okosmegoldást teszteltek  

Az idősek életében a kor előrehaladtával előbb-utóbb elindul a mentális hanyatlás folyamata; a memóriaromlás, a dezorientáció pedig számtalan veszélybe sodorhatja őket. Újbuda Önkormányzata az Interreg Central Europe finanszírozásával megvalósuló I Care Smart projekt részeként kreatív ötletpályázatot írt ki, amelyre időseknek szóló okosmegoldásokkal lehetett nevezni. Az egyik pályázó, a ForeStream az Újbudai Szociális Szolgálat épületében mutatta be időseknek szóló, kamerákra épülő rendszerét, amely képes egy személy lakáson belüli mozgásából következtetni arra, hogy az illető elindult-e a mentális hanyatlás útján.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.