Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 28. hétfő, Vencel

Hétfőtől újabb bölcsődékben várják a gyermekeket

Újbuda   |   2020, május 21 - 15:10
Nyomtatóbarát változatSend by email

Május 25-től két újabb bölcsőde fogadja ügyeleti rendben a gyermekeket. Lágymányoson az Újbudai Kuckó Bölcsődében, Albertfalván pedig az Újbudai Bóbita Bölcsődben is legfeljebb 5-5 fős csoportokban várják a gyermekeket, előzetes bejelentés után.

A kormány június másodikával feloldja a bölcsődei és óvodai csoportok létszámkorlátozását. Újbuda Önkormányzata az épületek fertőtlenítésével és a dolgozók szűrésével készül arra, hogy megnyissa a kerület óvodáinak és bölcsődéinek valamennyi telephelyét. Ezekben az intézményekben nem terveznek nyári szünetet. A szülők igényeinek felmérése után határoztak arról, hogy mely óvodai és bölcsődei telephelyeken, mekkora létszámú csoportokban várják a gyermekeket. Az ügyeletet ellátó óvodák és bölcsődék listája itt található:

https://ubi.ujbuda.hu/aktualitasok/tajekoztatas-ujabb-ugyeletes-bolcsode-nyitasarol-nyilatkozat-ugyelet-igenybevetelehez

A szülők igényeiket az intézmények honlapjáról letölthető jelentkezési lap kitöltésével és elküldésével jelezhetik, legalább két nappal előre.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Negyedóra Dr. Gara Imrével

’Mindenki a vakcináról beszél, pedig lehet, hogy a gyógyszer hamarabb célba ér’ – vallja dr. Gara Imre orvosprofesszor. A szakértő szerint ma már számos ígéretes gyógymód, meglévő vagy éppen fejlesztés alatt álló orvosság és biológiai terápia vizsgálata zajlik a világban, amelyek közül bármelyikről kiderülhet, hogy segít a koronavírus legyőzésében. A professzor azt sem tartja kizártnak, hogy épp egy magyar találmány fog áttörést hozni a gyógykezelésben. Dr. Gara Imre az orvosi kutatások aktuális eredményeiről, az alternatív gyógymódok hátrányairól, valamint a vírustagadás pszichológiai okairól is beszélt az Újbuda TV-nek.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.