Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 20. kedd, Vendel

Hétvégén tovább jár a 2-es és 4-es metró

Újbuda   |   2020, március 10 - 13:11
Nyomtatóbarát változatSend by email

Március 13-tól pénteken és szombaton egy órával tovább, éjjel fél kettőig közlekedik a 2-es és a 4-es metró.

A két említett metróvonalon 2017 decemberében növelték az üzemidőt, március 13-tól pedig további egy órával jár a 2-es és 4-es metró. A szerelvények éjszaka 10-15 percenként követik majd egymást, a belvárosi állomásokról fél kettő körül indulnak végállomásaik felé az utolsó járatok.

A fejlesztéssel a főváros éjjeli közlekedési hálózata nem változik és az üzemidő-bővítés sem jár többletköltséggel - állítja a Budapesti Közlekedési Központ. A társaság a változástól a károsanyag kibocsátás csökkenését várja. A felmerülő többlet karbantartási munkákat a BKV Zrt. elsősorban a munkabeosztás átszervezésével oldja meg.

Címkék: 
LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Budai srácok – Akik meghúzták az oroszlán bajszát  

Az 1956-os forradalom utolsó utáni pillanataiban szerveződött meg a Móricz Zsigmond körtéren a spontán ellenállás a „pesti srácokból”, akik relatíve érzékeny veszteségeket tudtak okozni a világ leghatalmasabb szárazföldi hadserege katonáinak. Még ha a túlerővel szemben valójában esélyük sem volt. Kikből álltak a felkelő csapatok, és vajon volt-e értelme annak, amit tettek? Többek között erről kérdeztük Eörsi László történészt, a téma szakértőjét, a kormány által szétvert 1956-os Intézet kutatóját.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.