Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 24. péntek, Gellért, Mercédesz

Hétvégi találkozó a Kelensuliban

Újbuda   |   2019, október 2 - 11:48
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Kelenvölgyi Általános Iskola mindig is összetartó szülői közösséggel és jó tanár-diák kapcsolatokkal büszkélkedhetett. Ennek köszönhetően nyolc évvel ezelőtt úgy döntöttek, együtt töltenek el egy felhőtlen napot, hogy jobban megismerjék egymást. Az esemény olyan jól sikerült, hogy a Kelensuli főzőverseny és utcabál hagyománnyá vált, amit minden év szeptemberében ünnepelnek.

A Kelensuli szabadidős napján idén is mindenki megtalálhatta a szívének kedves foglalkozást. A főzőversenyen a szülők egész nap sürögtek-forogtak az iskola hátsó kertjében felállított bográcsok körül. Minden osztály külön csapattal indult, a szülők ízlésére volt bízva, hogy mi kerül a tányérba. Volt, aki burritóval készült, mások hagyományos bográcsos ételekkel, de volt aki tárkonyos csirkelevessel. Közben a gyerekek is garantáltan jól szórakoztak, kipróbálhatták a tájfutást, kézműves foglalkozásokon vehettek részt, sportolhattak és nagy volt az érdeklődés az arcfestés iránt is.

Az utcabál helyszínén napközben azok a csapatok mutatkoztak be, akik a tanórán kívül külön foglalkozásokat tartanak az iskolában, így akrobatikus rock and roll, karate és dzsúdóbemutató színesítette a programot. Benis Andrea igazgató a szülői támogatói oklevelek átadása után elmondta: az utcabál alkalmas rá, hogy egy pillanatra megálljunk a rohanó, elgépiesített világban és egymásra, iskolatársainkra, családunkra, barátainkra, pedagógusainkra koncentráljunk.

– A Kelensuli identitását úgy tudjuk megőrizni és erősíteni, ha ilyen közösségépítő programokat szervezünk. A szülőkkel igyekszünk partneri kapcsolatot kialakítani, amelyhez az ilyen események nélkülözhetetlenek. A gyerekeket is feloldja, ha nem csak a tanulmányok során, hanem a családtagokkal közösen, kötelezettségek nélkül léphetik át az iskola kapuját. Ezért igyekszünk minden tanévben 2-3 közösségi programot szervezni, amelyen a tanulók mellett a szülők és tanárok is részt vehetnek – fogalmazott az igazgató.

Az eseményre Hoffmann Tamás polgármester is ellátogatott. Kiemelte: a kelenvölgyiek igazán összetartóak, az ilyen alkalmak pedig tovább erősítik a közösséget. – Itt azok az emberek találkoznak, akik meghatározzák gyermekeink jellemének fejlődését. A gyereknevelés a tanárok és szülők együttes feladata, ezek az alkalmak pedig remek lehetőséget nyújtanak egymás megismerésére – fogalmazott a polgármester. Egyre többen vesznek részt a programokon és az elballagott diákok is szívesen járnak vissza. Mészáros Ádám is öregdiákként érkezett a rendezvényre. Eredetileg anyai dédszülei és apai nagyszülei telepedtek le Kelenvölgyben, ami később neki is otthona lett. Máig kötődik lakóhelyéhez, ahol a gyermekkorát töltötte, ott járt óvodába, általános iskolába, később néhány évet a Kelen SC-ben is focizott. - Nincs olyan szeglete a környéknek, amit ne ismernék és amelyhez ne kötnének emlékek. A Kelensuli főzőverseny és utcabál is ilyen emlékeket idéz fel bennem. Ha átlépem az iskola kapuját, rögtön elfog a nosztalgia, eszembe jutnak Béla bácsi házi bajnokságai, a kamarafutás és a templomkerti téli szánkózás. Ez a kerületrész igazi gyerekparadicsom, az iskola is egyre népszerűbb, hiszen adottságainak köszönhetően azt a nyugalmat és családias légkört adja meg a gyerekeknek, amelyre a mai rohanó világban a legnagyobb szükségük van. Megőrizte emberközpontúságát, ezért is tudnak jól működni itt a közösségépítő események – mondta.

A rendezvényhez minden évben az iskola adja a tűzifát, az asztalt, a sörpadokat, a vizet, valamint a gyermekprogramokat, a zenét és a sportbemutatókat. Az esemény idén is utcabállal zárult.

(Újbuda)

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Klímavédelem – Klímatudatosság  

Újbuda Klímastratégiája 2030-ra egy klímatudatos módon fejlődő kerület jövőképét vetíti előre, ahol egészséges környezetben, az épített és természeti értékeket megőrizve, fenntartható módon fejlődve, az energiafelhasználás hatékonyságát növelve, valamint az üvegházhatású gázok kibocsátását csökkentve élünk.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.