Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 19. vasárnap, Sára, Márió

Hit, család, karrier

Újbuda   |   2016, február 17 - 14:46
Nyomtatóbarát változatSend by email

Balczó András a Nemzet Sportolója címmel kitüntetett háromszoros olimpiai bajnok magyar öttusázó volt a Magyar Zarándokút Egyesület és az Összefogás Újbudáért Egyesület közös vendége a Malom Közösségi Térben február 11-én.

Az öttusasport történelmének egyik legnagyobb alakja Balczó András tartott előadást a Malom Közösségi Térben február 11-én. Vallási témájú előadása a „Ha valaki keresi az Isten akaratát, akkor megtalálja” címet kapta.

Az öttusázó nemcsak sporteredményeiről ismert, feleségével, a müncheni olimpia bronzérmes tornászával, Császár Mónikával 12 gyermeket neveltek fel Budakeszin, egy maguk épített házban. Élete és pályafutása során mindig fontos szerepet kapott a hit: szerinte téved aki azt gondolja, hogy Isten nélkül is megoldható az élet, és hogy csupán a célok elérése boldogít. Úgy véli, a boldogság nem függ a sikerességtől.

Az előadás teltházas volt, Nagyné Antal Anikó önkormányzati képviselő, az Összefogás Újbudáért Egyesület elnöke szerint tanulságos és maradandó élmény volt hallgatni azt az embert, aki maga mögött hagyva egy sikeres sportkarriert, családi életét hasonló intenzitással éli.

H.L.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

SzólóDuó a MU színházban  

Január 18-ig tart az Orkesztika Alapítvány SzólóDuó Nemzetközi Tánc Fesztiválja. A rendezvény célja, hogy a kezdő és tapasztalt alkotókat, táncosokat bátorítsa, hogy legújabb alkotásaikat megismertessék a közönséggel.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.