Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 28. hétfő, Vencel

Hoffmann Tamás újra polgármester lesz

Újbuda   |   2014, október 13 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Ismét Dr. Hoffmann Tamás (FIDESZ-KDNP) lett a XI. kerület polgármestere. A Nemzeti Választási Iroda adatai szerint ő kapta a voksok 46,65 százalékát, Molnár Gyula (MSZP) 41,41 százalékot, Gajárszki Áron (LMP) 6,07 százalékot, Szabó György (JOBBIK) 4,79 százalékot, Gehér József Attila (MLP) 0,90 százalékot, Görög Krisztián (SZOCIÁLDEMOKRATÁK) 0,18 százalék ért el.

Az elmúlt 4 év kemény munkájának köszönhető, hogy másodjára is bizalmat szavaztak a XI. kerületi szavazók - mondta Hoffmann Tamás (FIDESZ-KDNP) a választási eredmények közzétételét követően. A polgármester szerint nagyon nehéz négy éven vannak túl, amelynek az eredményét csak ezután fogják értékelni.

Hangsúlyozta, hogy elégedett az eredménnyel, illetve az egyéni indulókkal, hiszen a kerület 17 egyéni körzetéből 15-ben a Fidesz-KDNP jelöltjei győztek.

Mint mondta, a hangsúlyt az elkövetkező ciklusban olyan projektekre helyezik, amelyeket már megkezdtek, de eddig nem sikerült elzárni azokat. Ilyen például a gyermek-egészségügyi centrum befejezése, a lakótelepek energetikai modernizálása, illetve az átmenő forgalom problémájának kezelése - tette hozzá.

Hoffmann Tamás október 12-én a szavazatok majdnem 47 százalékát szerezte meg Újbudán. A második Molnár Gyula (MSZP) lett a voksok 41,41 százalékával, a harmadik pedig Gajárszki Áron (LMP), aki a szavazatok 6 százalékával.

MTI

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Negyedóra Dr. Gara Imrével

’Mindenki a vakcináról beszél, pedig lehet, hogy a gyógyszer hamarabb célba ér’ – vallja dr. Gara Imre orvosprofesszor. A szakértő szerint ma már számos ígéretes gyógymód, meglévő vagy éppen fejlesztés alatt álló orvosság és biológiai terápia vizsgálata zajlik a világban, amelyek közül bármelyikről kiderülhet, hogy segít a koronavírus legyőzésében. A professzor azt sem tartja kizártnak, hogy épp egy magyar találmány fog áttörést hozni a gyógykezelésben. Dr. Gara Imre az orvosi kutatások aktuális eredményeiről, az alternatív gyógymódok hátrányairól, valamint a vírustagadás pszichológiai okairól is beszélt az Újbuda TV-nek.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.