Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 23. szombat, Zelma, Rajmund

Honlap Budapest jövőjének közös tervezésére

Újbuda   |   2020, június 18 - 13:52
Nyomtatóbarát változatSend by email

Budapest jövőjének közös tervezésére új honlapot indított a Fővárosi Önkormányzat. Ezen bárki elmondhatja véleményét, ötleteit.

A budapestiekkel együtt jelölné ki a város működésének legfőbb irányait és beavatkozási területeket a Fővárosi Önkormányzat. Úgy vélik, együtt kell kitaláln, milyen városban szeretnénk élni és milyen lépések szükségesek ehhez. Ebben a folyamatban fontos elem az Integrált Településfejlesztési Stratégia (ITS) kidolgozása, amely olyan célokat és intézkedéseket tartalmaz, mint például a Duna partjainak szorosabb kapcsolódása a városhoz. A stratégia 7 éves távlatban foglalja össze a város különféle tématerületeit és fejlesztési lehetőségeit a közlekedéstől a zöldfelületeken át a levegőminőség vagy lakhatás kérdésköréig.

Ötletét, véleményét vagy javaslatait bárki elmondhatja a smartbp@budapest.hu email címen, az its2027.budapest.hu oldalon pedig a tervezés folyamatáról és a részvétel lehetőségeiről lehet tájékozódni.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

A kultúra mindenkié!  

A Magyar Kultúra Napján Juhász Anna, Újbuda kulturális nagykövetének szavaival emlékezünk az irodalom, művészetek fontosságára:

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.