Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 7. kedd, Herman

Horváth Ildikó: Tünet

Újbuda   |   2018, november 16 - 12:56
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Z-generáció mentális, pszichés problémáit boncolgatja a textliművészet változatos eszközeivel Horváth Ildikó kiállítása, amelyet Zala-Szabó Diána művészettörténész nyitott meg november 15-én az Újbuda Galériában.

A különösen kreatív művész Újbudán nőtt fel, Rónai Éva textilművész tanítványaként kedvelte meg a kárpitot, mint anyagot. Tünet című tárlatát ömmel hozta a Zsombolyai úti galériába.

A december 14-éig, hivatali időben látogatható kiállításon a textilművészet számos kreatív ága megjelenik, minden alkotás egy-egy meglepetés, elgondolkodtató rejtvény, amely a befogadó néző számára is élményt kínál.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Nem áll le az élet a kerületben  

A koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzetben meghozott intézkedéseket elvben mindenki ismerheti már, a gyakorlatban azonban még számos probléma merül fel. Ezek megoldásáról kérdeztük Hintsch Györgyöt, Újbuda városüzemeltetésért és közbiztonságért felelős alpolgármesterét.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.