Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 17. vasárnap, Antal, Antónia

Hosszabb lesz a kamionstop

Újbuda   |   2014, július 4 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

A nehéz gépjárművek nyáron már szombat délutántól nem közlekedhetnek a magyarországi utakon - a friss élelmiszerek szállítása azonban kivétel ez alól.

Július 5-től meghosszabbítják a nehéz tehergépjárművek hétvégi forgalomkorlátozását. A nyári kamionstop szombaton este 22 óra helyett már délután 15 órakor elkezdődik - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) az MTI-vel. 

A 7,5 tonna össztömeget meghaladó járművek forgalmának korlátozását közlekedésbiztonsági és környezetvédelmi szempontok indokolják, időtartamának nyári kiterjesztését a visszaeső szállítási igények teszik lehetővé. 

Az érintett tehergépkocsik júliusban és augusztusban főszabály szerint szombat délután 15 óra és vasárnap este 22 óra között nem közlekedhetnek a magyarországi utakon. A kamionstopot az érintett szakminiszterek veszélyhelyzetben - például hőségriadó esetén - felfüggeszthetik. 


A külföldről hazatérő nehéz-tehergépjárművek az államhatártól a magyarországi telephelyig vagy az első lerakóhelyig „elgurulhatnak” júliusban és augusztusban kamionstop ideje alatt is, de a hétvégi vagy ünnepnapi korlátozás idején nem vehetik igénybe az M7-es autópályát, illetve több főutat - emlékeztetett honlapján a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete. 

A közlekedési korlátozás alól a vonatkozó kormányrendelet értelmében mentesülnek azok a gépkocsik, melyek olyan termékeket fuvaroznak, mint például az élő állat, friss tej, tejtermék, a húsfélék, a pékáru, a tojás vagy a friss zöldségáru. 
Nem érinti a kamionstop egyes kivételes fuvarfeladatokat sem, mint például a lakossági költöztetés, a postai levél- és csomagszállítás vagy a kulturális és sportrendezvények kiszolgálása stb., de csak akkor, ha a járművek nem veszik igénybe a rendeletben meghatározott útvonalakat.

MTI

Hosszabb lesz a kamionstop

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Sajtóközlemény  

Újbuda polgármestere feljelentést tett az EMMI frissen kinevezett helyettes államtitkárának korábbi ügyében

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.