Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
november 30. hétfő, András, Andor

Húszmilliárdból újítják fel a Citadellát

Újbuda   |   2020, szeptember 11 - 10:21
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Várkapitányság Nonprofit Zrt. kiírta a közbeszerzést a Gellért-hegyi Citadella felújítására. Az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent közlemény szerint a feladatokra négy évre szóló, 20 milliárd forintos keretmegállapodást köt a Miniszterelnökséghez tartozó társaság.

A kiírás szerint a nettó 4280 négyzetméteres épületből 1497 négyzetmétert foglal majd el a tervezett kiállítótér, amelyben a Várkapitányság korábbi közlése szerint „a magyarság szabadságküzdelmeit bemutató állandó kiállítás” kap helyet. A több mint 26 ezer négyzetméteres kert fele lesz zöld terület, a másik fele burkolt, emellett fel kell újítani 3 ezer négyzetméter várfalat, és épül egy 200 négyzetméteres medence is. A nyertes ajánlattevőnek teljesen akadálymentes környezetet kell kialakítania, személyi felvonókkal együtt. A Citadellán – közelebbről meg nem határozott helyszínre – ki kell helyezni egy legalább 20 méter magas nemzeti lobogót.
A beruházással összefüggő tevékenységek közfeladatnak minősülnek, ezért nem kell lefolytatni egyebek közt építészeti-műszaki tervpályázati, illetve településképi véleményezési eljárást és a Műemléki Tanácsadó Testület szakértői véleményét sem kell kikérni. Gazdasági és pénzügyi alkalmassági minimumkövetelmények nem szerepelnek a kiírásban, az ajánlattételi határidő október 8.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Társasházak működésével kapcsolatos információ  

2020. november 17. napján hatályba lépett a veszélyhelyzet során a személy- és vagyonegyesítő szervezetek működésére vonatkozó eltérő rendelkezések újbóli bevezetéséről szóló 502/2020. (XI. 16.) Kormányrendelet , amelynek 2. alcíme a társasházakra vonatkozó eltérő rendelkezések alkalmazását szabályozza.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.