Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 22. péntek, Gerzson

Idegenvezetők Világnapja 2019

Újbuda   |   2019, február 8 - 11:03
Nyomtatóbarát változatSend by email

Ismét megszervezi az Idegenvezetők Világnapját a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) Kereskedelmi Tagozata. Február 21-24. között a főváros nevezetességeit és történelmi értékeit mutatják be az érdeklődőknek az idegenvezetők.

Február 21. és 24. között számos gyalogos túra, tematikus séta, tárlatvezetés, épületbejárás és múzeumlátogatás indul a Budapest szerte az idegenvezetők világnapja alkalmából. A három napig tartó rendezvény programjainak többsége térítésmentesen látogatható, de néhány sétán jelképes összeget (450 forint/fő) kell majd fizetni a kihangosításért. A programokra előzetesen regisztrálni kell.

A vasárnapi (február 24.) események helyszíne a HungExpo lesz, az Utazás kiállítás részprogramjaként. Innen indulnak majd térítésmentesen, a városnéző autóbuszok, de lesz hajós városnézés is a MahartPassnave támogatásával. A hajók indulási helyszíne a Vigadó téri 5. kikötő. Külön járat lesz a 2-es, valamint a 6-os villamos vonalán. Minden járműre lesz előzetesen kell regisztrálni, a helyszíneken csak a szabadon maradt helyekre lehet jelentkezni.

A rendezvény programja elérhető a www.bkik.hu honlapon.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Üvegszilánk a fagyasztott rösztiben  

Belga bejelentés szerint két francia vásárló Auchan sajátmárkás fagyasztott rösztiben üvegszilánkokat talált. A termékből Magyarországra is érkezett. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a RASFF rendszeren keresztül értesült a riasztásról.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.