Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 1. hétfő, Tünde

Ideiglenes út épül az alagút helyreállítását végző teherforgalomnak

Újbuda   |   2015, február 19 - 23:54
Nyomtatóbarát változatSend by email

Soron kívül járult hozzá annak az útnak a megépítéséhez a BKK, amely a Déli pályaudvari vasúti alagút helyreállítási munkájához szükséges. Az útszakaszt csak a helyreállítási munkában résztvevő forgalom használhatja.

Az Alsóhegy utcához csatlakozó be- és kijáró út valamint az Alsóhegy utca és a Ménesi út kereszteződésének közelében épül az ideiglenes szakasz. A rekonstrukciós munkákban résztvevők ezen az úton keresztül tudják majd megközelíteni az építési területet.  Az Alsóhegy utcába történő behajtást jelzőőrök segítik.

"A Déli pályaudvar és a Kelenföldi pályaudvar közötti alagút megcsúszott támfalának helyreállítása kiemelt fontosságú, hiszen a Déli pályaudvar vasúti forgalmának mielőbbi újraindulását teszi lehetővé. Az ideiglenes útszakaszt a helyreállítás elkészültével elbontják majd, a helyén korábban lévő zöldfelületet pedig visszatelepítik" - áll a BKK közleményében.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.