Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 21. kedd, Máté, Mirella

Idén is az ELTE a legnépszerűbb

Újbuda   |   2015, április 7 - 14:25
Nyomtatóbarát változatSend by email

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem bizonyult idén is a legnépszerűbb intézménynek, a több mint 105 ezer jelentkező közül minden ötödik felvételiző ide adta be jelentkezését. Első helyen az összes jelentkező csaknem 12 százaléka jelölte meg az egyetem valamely szakát.

Az egyetem statisztikáiból kiderül, hogy a legtöbb jelentkezés (5146) a bölcsészettudományi karra érkezett, tavalyhoz képest nőtt az első helyes jelentkezések száma a pedagógiai és pszichológiai karon (2111), és csaknem 3400 jelentkezést regisztráltak a természettudományi kar különböző képzéseire.
Az osztatlan tanárszakok esetében többen jelentkeztek az ELTE-re, mint tavaly: az 1317 jelentkezés közül 619 első helyes (2014-ben 1245-en jelentkeztek, közülük 548-an első helyre). A jogi karra és a társadalomtudományi karra mintegy 2500, a tanító- és óvóképző karra csaknem 2400 jelentkezés érkezett. Tavalyhoz képest növekedett az informatikai karra első helyen jelentkezők száma (1026), a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar képzéseire is több mint 2000 jelentkezés érkezett - közölte a felsőoktatási intézmény.

MTI

Idén is az ELTE a legnépszerűbb

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Megkezdődött a szukot, a sátrak ünnepe  

László Imre polgármester és Molnár Gyula Újbuda országgyűlési képviselője volt a szukot ünnep első napjának vendége az újbudai Bét Sálom Zsinagógában.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.