Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 22. szombat, Vince, Artúr

Idén is egészségnapot rendez a Szent Kristóf szakrendelő

Újbuda   |   2015, május 12 - 15:17
Nyomtatóbarát változatSend by email

Egy nap a testi, lelki egészségünkért címmel tartanak egészségnapot május 16-án a Szent Kristóf szakrendelőben. Az eseményre nemcsak a belépés díjtalan, hanem az egészségügyi szűrések és mérések is ingyenesek lesznek.

Az egész családnak kínál egészségügyi programokat szombaton 9-14 óra között a Szent Kristóf szakrendelő. Lesz például koleszterinszűrés, vércukormérés, férfiaknak PSA szűrés és tanácsadás, bőrgyógyászati anyajegyszűrés, carotis UH szűrés, csontsűrűség mérés, felnőtt és gyermek allergiaszűrés, szájüregi daganatok szűrése, neuropátiás szűrés, makuladegeneráció szűrése, zöldhályog és száraz szeműség szűrése, gyermek szemészeti szűrés, gyermek fogászati szűrés, gyermek ortopédiai szűrés. Ezeken kívül lesz vérnyomásmérés, EKG, alsó végtagi artériás Doppler vizsgálat, arteriográfiás vizsgálat, dr. Schüszler féle arcdiagnosztika, légzésfunkciós vizsgálat, hallás vizsgálat valamint számítógépes talpvizsgálat.
Ismeretterjesztő előadásokat is hallgathatnak az érdeklődők például az szem védelméről, a szív- és érrendszeri betegségek prevenciójáról, az otthoni gyerekbalesetek megelőzéséről valamint a modern gasztroenterológiai vizsgálatokról is.
Helyszín: Szent Kristóf Szakrendelő (Fehérvári út 12.)

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.