Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 9. kedd, Franciska, Fanni

Idén is Európa legaktívabb szemétgyűjtői voltunk

Újbuda   |   2015, június 17 - 12:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Az 5. TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért! akcióval idén is Európa legaktívabb önkéntesei voltak a magyarok. Az összeurópai szemétszedési (Let’s Clean Up Europe! Tisztítsuk meg Európát!) kezdeményezéshez csatlakozott magyar program adta az önkéntesek több mint felét.

A május 15-17. között tartott TeSzedd! akcióra 1590 találkozási pontot regisztráltak előre, az országos szemétgyűjtésben mintegy 170 ezer önkéntes vett részt. Ezzel a magyar önkéntesek Európa legaktívabbjainak számítanak. Az összeurópai Tisztítsuk meg Európát! szemétgyűjtési programban közel 300 ezer önkéntes tevékenykedett.

A hazai szemétgyűjtés résztvevői megközelítőleg 1,5 milliárd forint értékű munkát végeztek el az idei akcióban, akik körülbelül 2300 tonna szemetet gyűjtöttek össze a három nap alatt.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

NYILATKOZAT  

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata elkötelezett a nemek közötti béregyenlőtlenség felszámolásában, ezért 2020 tavaszán csatlakozott az Amnesty International #EgyLépésselKözelebb kezdeményezéséhez.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.