Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 15. hétfő, Henrik, Roland

Idén is gyerekek díszei ékesítik az idősotthonok karácsonyfáit

Újbuda   |   2015, december 15 - 11:53
Nyomtatóbarát változatSend by email

Újabb díjakat osztottak ki Újbuda családbarát programja keretében a Polgármesteri Hivatal dísztermében. A főszerep a gyerekeké volt, akik folytatva az ötéves hagyományt, idén is készítettek karácsonyfadíszt az időseknek egy verseny keretében. Őket díjazták az eseményen, melyen a Gágogó zenekar is fellépett.

Ötödik éve díjazzák a karácsonyfadísz-készítő verseny legjobbjait Újbudán. A versenyzőket hét kategória szerint díjazták, ezen kívül minden gyermek kapott oklevelet, amelyet még az iskolákban adtak át nekik a felkészítő tanárok.

Az iskolások alkotásait idősek otthonába, egyedülálló embereknek juttatja el az önkormányzat, hogy ezzel is megszépítse számukra az ünnepeket, emelje azok fényét. Hoffmann Tamás polgármester köszöntőjében elmondta: az idősek megkedvelték ezt a szokást és idén már kifejezetten várták a gyerekek ajándékait. Előfordult, hogy egy otthonlakó a tavalyi ajándékon található telefonszámon érte utol az ajándékozót, és köszönte meg neki a kedvességet, megemlítve, hogy idén is örülne hasonlónak.

Idén, az öt évvel ezelőtti szerényebb kezdetekhez képest, már 2000 ajándékkészítő vett részt a programban, ami az ötletgazda, Nagyné Antal Anikó önkormányzati képviselő szerint kecsegtető. Úgy véli, a karácsonyfadísz- készítő verseny az önkormányzat generációkat összekötő családbarát programjának része, melyben a gyerekek és az idősebb korosztály mellett sok feladat hárul a szülőkre és a felkészítő tanárokra is.

T.K.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Nyári ügyfélfogadás  

A Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata Polgármesteri Hivatal a 34/2014. (XII22.) XI.ÖK. rendelet alapján 2019. július 22. és augusztus 25. között ügyeleti rendszerben, csökkentett létszámmal tart nyitva. Általános ügyfélfogadás hétfőn 13–16 óra, szerdán 8–16 óra, pénteken 8–12 óra között, a hivatal nyitvatartása és ügyfélfogadás a szociális ügyfélszolgálaton hétfőtől csütörtökig 8–16 óra, pénteken 8–12 óra között.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.