Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 20. péntek, Friderika

Idén is volt kedvezményes muskátlivásár

Újbuda   |   2018, május 7 - 10:56
Nyomtatóbarát változatSend by email

Újbuda Önkormányzata támogatásával idén is 100 forintért vásárolhattak három tő muskátlit a kerületiek. A személyi igazolvány és a lakcímkártya felmutatása után egy-egy álló vagy futó, piros vagy fehér muskátlit tartalmazó csomagot vehettek át kedvezményesen.

Muskátlivásárt tartottak kerület szerte május első szombatján. Az újbudaiak öt helyszínen, a Baranyai és Bölcső utca sarkánál, a Bikás parknál, valamint az albertfalvi, a gazdagréti és az őrmezei piacokon vehették át a kedvezményes áron kínált növényeket. Hoffmann Tamás polgármester és Nagyné Antal Anikó önkormányzati képviselő a Bikás parkkal szemben, a Tétényi út 38. előtt segítette a virágárusítást.

A növényekért mindenhol tömegek álltak sorba, mind a tizenegyezer tő muskátli elkelt. Az önkormányzat által támogatott akció különösen a nyugdíjasok között volt népszerű.

D. B. S.

Címkék: 
LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.