Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 21. szerda, Orsolya

Ingyen szén-monoxid-érzékelők a katasztrófavédelemtől

Újbuda   |   2016, február 1 - 14:57
Nyomtatóbarát változatSend by email

Tájékoztató és megelőző jelleggel hirdetett játékot közösségi oldalán a katasztrófavédelem februártól. A program során 200 darab, egyenként 10 ezer forint értékű szén-monoxid-érzékelő talál gazdára.

Januárban hetvenszer riasztották a tűzoltókat szén-monoxid mérgezés miatt, csaknem ötvenen szenvedtek valamilyen mértékű mérgezést, öten emberen pedig már nem lehetett segíteni.

A katasztrófavédelem Országos Tűzmegelőzési Bizottsága ezért is tartja egyik legfontosabb feladatának a szén-monoxid-mérgezések visszaszorítását, és az ehhez kapcsolódó széles körű tájékoztatás. Ennek érdekében, egy játék során összesen kétszáz szén-monoxid-érzékelőt lehet nyerni a következő két hétben. A feladatokat legjobban teljesítők tizennégy nap alatt napi 14 érzékelőt nyerhetnek, a játék utolsó napján 18 érzékelő a tét. A készülékeket a Honeywell Szabályozástechnikai Kft. biztosítja a katasztrófavédelem Országos Tűzmegelőzési Bizottsága részére. A válaszoknál értékelik a kreativitást, a feladat kiírásának való megfelelést és a megfejtések helyességét. Azonos vagy közel megegyező tartalmú megfejtések esetén a leggyorsabb válaszadó nyer. A játék részletes leírása itt olvasható.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.