Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 29. csütörtök, Nárcisz

Ingyenes családi egészségnap a Szent Kristóf Szakrendelőben

Újbuda   |   2017, március 24 - 14:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Április 8-án ismét családi egészségnappal várja az érdeklődőket a Szent Kristóf Szakrendelő. A több mint tíz éves múltra visszatekintő rendezvény fókuszában a prevenció áll, a szűrővizsgálatokat 9 és 14 óra között tartják.

Az egészségi állapotszűrések közül legnépszerűbb a vérnyomásmérés, a
koleszterinszűrés, a vércukormérés, férfiaknak a PSA szűrés és tanácsadás, valamint a csontsűrűség mérés, kiértékelés – mondta Záray Gyuláné ápolási igazgató. Emellett a szokásoknak megfelelően számos más vizsgálatra is sor kerül: lesz bőrgyógyászati anyajegy-, nőgyógyászati, gyermekek szemészeti és fogászati szűrés, EKG és hallásvizsgálat is, de azt is megtudhatják a páciensek, hogy miért száraz a szemük, vagy kialakult-e már náluk a zöldhályog.

Az ismeretterjesztő előadások tematikája is változatos lesz, szó esik majd a halláscsökkenés okairól, pánikbetegségekről és a felnőttkori ortopédiai problémákról. Az érdeklődőknek termékismertetőket tartanak, kipróbálhatnak gyógyszernek nem minősülő készítményeket valamint gyógyászati eszközöket is. A belépés díjtalan, a szolgáltatások ingyen vehetők igénybe.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Szelíd türelemmel élek - Interjú Erdélyi Timea színésznővel  

Erdélyi Timea a Karinthy Színház Maga lesz a férjem című előadásnak egyik főszereplője. 2020 őt is számos nehézség elé állította, de mint meséli, ennek ellenére sok mindenért hálával tartozik sorsának. Rendkívüli helyzetekkel, mozgalmas eseményekkel tarkított nagy kihívás ez az év számára is.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.