Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 28. csütörtök, Károly, Karola

Ingyenes családi egészségnap a Szent Kristóf Szakrendelőben

Újbuda   |   2017, március 24 - 14:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Április 8-án ismét családi egészségnappal várja az érdeklődőket a Szent Kristóf Szakrendelő. A több mint tíz éves múltra visszatekintő rendezvény fókuszában a prevenció áll, a szűrővizsgálatokat 9 és 14 óra között tartják.

Az egészségi állapotszűrések közül legnépszerűbb a vérnyomásmérés, a
koleszterinszűrés, a vércukormérés, férfiaknak a PSA szűrés és tanácsadás, valamint a csontsűrűség mérés, kiértékelés – mondta Záray Gyuláné ápolási igazgató. Emellett a szokásoknak megfelelően számos más vizsgálatra is sor kerül: lesz bőrgyógyászati anyajegy-, nőgyógyászati, gyermekek szemészeti és fogászati szűrés, EKG és hallásvizsgálat is, de azt is megtudhatják a páciensek, hogy miért száraz a szemük, vagy kialakult-e már náluk a zöldhályog.

Az ismeretterjesztő előadások tematikája is változatos lesz, szó esik majd a halláscsökkenés okairól, pánikbetegségekről és a felnőttkori ortopédiai problémákról. Az érdeklődőknek termékismertetőket tartanak, kipróbálhatnak gyógyszernek nem minősülő készítményeket valamint gyógyászati eszközöket is. A belépés díjtalan, a szolgáltatások ingyen vehetők igénybe.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Felpöröghet az oltási kampány  

Láthatóan emelkedik Magyarországon a koronavírus elleni oltás elfogadottsága – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal hetente elvégzett felméréséből. A tavaly november 30-ával kezdődő héten a megkérdezettek közel 15 százaléka mondta biztosra, hogy beoltatná magát; a mérés hetedik, január 11-gyel kezdődő hetében már 33 százalékos aránnyal többségbe kerültek az igennel válaszolók. A válaszadók 27 százaléka utasította el határozottan az oltást (a mérés elején még 36 százalékuk).

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.