Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 5. péntek, Adorján, Adrián

Ingyenes előadással indult a Manna Matiné sorozat

Újbuda   |   2019, szeptember 9 - 14:41
Nyomtatóbarát változatSend by email

Vitéz László kalandjaival indult az Új Bábszínház Újbudán sorozat mostani évada a B32 Galéria és Kultúrtérben szeptember 8-án. Ősztől minden hónap második vasárnapján bábelőadásokkal várja a közönséget.

Az Új Bábszínház Újbudán sorozat egy három éve tartó együttműködés eredménye a Manna Produkció és a B32 Galéria és Kultúrtér között. - A két szervezet a tehetséggondozás és a bábműfaj népszerűsítése jegyében indította el a programot. Az elmúlt években több frissdiplomás bábrendező is bemutatkozott a Manna Matinéban - mondta Gáspár Anna, a Manna Kulturális Egyesület elnöke.

A 2019/2020-as évadban minden hónap második vasárnapján bábelőadásokat tartanak a B32-ben, a fellépők között lesz a MárkusZínház, a Tintaló Társulás, a KL Színház, Fabók Mancsi, Marica Bábszínháza, továbbá a szombathelyi Mesebolt Bábszínház és a Ciróka is Kecskemétről.

A szeptember 8-ai évadnyitón a kicsiket kézművesfoglalkozás is várta, de volt bábsimogató is és fényképezkedni lehetett a Manna Matnié bábjával és óriásbábokkal.

T. E.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Újabb szigorításokról döntött a kormány  

A kormány mai döntése értelmében az óvodák, általános iskolás április 7-ig, a tavaszi szünet végéig bezárnak, az általános iskolákban is digitális oktatásra állnak át. A közép- és felsőoktatásban is marad a digitális oktatás.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.