Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 12. csütörtök, Gabriella

Ingyenes előadással indult a Manna Matiné sorozat

Újbuda   |   2019, szeptember 9 - 14:41
Nyomtatóbarát változatSend by email

Vitéz László kalandjaival indult az Új Bábszínház Újbudán sorozat mostani évada a B32 Galéria és Kultúrtérben szeptember 8-án. Ősztől minden hónap második vasárnapján bábelőadásokkal várja a közönséget.

Az Új Bábszínház Újbudán sorozat egy három éve tartó együttműködés eredménye a Manna Produkció és a B32 Galéria és Kultúrtér között. - A két szervezet a tehetséggondozás és a bábműfaj népszerűsítése jegyében indította el a programot. Az elmúlt években több frissdiplomás bábrendező is bemutatkozott a Manna Matinéban - mondta Gáspár Anna, a Manna Kulturális Egyesület elnöke.

A 2019/2020-as évadban minden hónap második vasárnapján bábelőadásokat tartanak a B32-ben, a fellépők között lesz a MárkusZínház, a Tintaló Társulás, a KL Színház, Fabók Mancsi, Marica Bábszínháza, továbbá a szombathelyi Mesebolt Bábszínház és a Ciróka is Kecskemétről.

A szeptember 8-ai évadnyitón a kicsiket kézművesfoglalkozás is várta, de volt bábsimogató is és fényképezkedni lehetett a Manna Matnié bábjával és óriásbábokkal.

T. E.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Egységes társadalombiztosítási járulékot vezetnek be  

Újraszabályozta szerdán az Országgyűlés a társadalombiztosítási (tb) ellátások összes rendelkezését: egységes, 18,5 százalékos társadalombiztosítási járulékkulcsot határoztak meg jövő júliustól, és új rendelkezés az is, hogy aki nem fizeti az egészségügyi szolgáltatási járulékát, három hónap után elesik az egészségügyi szolgáltatás térítésmentes igénybevételének lehetőségétől.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.