Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 25. péntek, Eufrozina, Kende

Ingyenes szűrés a Semmelweis Egészség Napokon

Újbuda   |   2020, július 17 - 16:04
Nyomtatóbarát változatSend by email

Semmelweis Egészség Napok néven interaktív, népegészségügyi tematikájú, ingyenes családi programsorozatot indított az idén 250 éves Semmelweis Egyetem. A program részeként ingyenes szűréseket is szerveznek.

Csaknem százan vehetnek részt egy szeptemberi díjmentes prosztatarák-szűrésen azok közül, akik jelentkeznek a jövő szerdai Semmelweis Egészség Napok témába vágó online előadására - közölte honlapján a Semmelweis Egyetem. A közlemény szerint Magyarországon az európai átlag feletti az olyan prosztatarák megbetegedések aránya, amelyeket már csak a daganatos áttétek kialakulását követően vesznek észre, amikor már nehezebb megmenteni a páciens életét. Itthon 30 százalék ez az arány, míg Nyugat-Európában jellemzően 10-15 százalék. Ezért is hívja fel a figyelmet egy online előadás az urológiai szűrővizsgálat jelentőségére a Semmelweis Egészség Napokon. A július 22-i rendezvényre az egyetem honlapján lehet jelentkezni.

A Semmelweis Egészség Napok Az urológiai szűrővizsgálat jelentősége című online eladásán résztvevők közül kilencvenhatan vehetnek részt az Urológiai Klinika által szervezett ingyenes prosztatarák-szűrésen, amelyet szeptember 12-én tartanak.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Látótér Senával

Afrika, egzotikum, őserő, női erő, varázslat. Ha Sena Dagaduról, az Irie Maffia énekesnőjéről van szó, ezek a fogalmak szinte mindig előkerülnek. Hogy ő maga mit gondol a kategóriákról, mennyire része hétköznapjainak a varázslat és mi az, ami boldoggá teszi, arról a Látótérben mesél a nézőknek. Ráadásul nem is egyedül jött el hozzánk, kilenc hónapos kisfiát is magával hozta

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.