Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 25. péntek, Eufrozina, Kende

Ismét elrendelték a szmogriadó tájékoztatási fokozatát Budapesten

Újbuda   |   2017, február 15 - 10:13
Nyomtatóbarát változatSend by email

Újra elrendelte a szmogriadó tájékoztatási fokozatát a főpolgármester, miután a mérőállomásokon a szálló por légszennyezettségi szintje az elmúlt két napon több mérőponton is meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket.

Főpolgármesteri Hivatal közleménye szerint február 13-án három, 14-én pedig négy budapesti mérőponton is meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket a szálló por légszennyezettségi szintje. A meteorológiai előrejelzések szerint szerdán nem javul a helyzet, hanem többnyire a tájékoztatási szint körül alakul, sőt akár a riasztási szintet is átlépheti a légyszennyezettség. Csütörtökön is még gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás, péntek napközben már nagyobb mértékű javulás valószínű a levegőminőségben.

A Fővárosi Önkormányzat azt kéri, hogy a kertvárosi peremkerületekben lehetőség szerint mérsékeljék a szilárd- és olajtüzelésű berendezések használatát, illetve lehetőség szerint szüneteltessék az egyéni gépjárműhasználatot, részesítsék előnyben a közösségi közlekedést.
Tájékoztatási fokozatnál a légszennyezettség rövid idejű hatása veszélyt jelent a lakosság egyes különösen érzékeny csoportjaira, mint például a gyermekekre, időskorúakra, krónikus betegekre).

A fővárosban legutóbb február 1-jén volt érvényben szmogriadó, aznap a kora esti órákban vonták vissza a tájékoztatási fokozatot. A szmogriadóval kapcsolatban további tájékoztatást a Főpolgármesteri Hivatal munkaideje alatt az Ügyfélszolgálati Iroda (tel: 327-12-08; e-mail: ugyfelszolgalat@budapest.hu), munkaidőn kívül a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, Fővárosi Ügyeleti Információs Központ (e-mail: ugyelet@fori.hu tel.: 301-7500 fax: 302-5439) ad.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Látótér Senával

Afrika, egzotikum, őserő, női erő, varázslat. Ha Sena Dagaduról, az Irie Maffia énekesnőjéről van szó, ezek a fogalmak szinte mindig előkerülnek. Hogy ő maga mit gondol a kategóriákról, mennyire része hétköznapjainak a varázslat és mi az, ami boldoggá teszi, arról a Látótérben mesél a nézőknek. Ráadásul nem is egyedül jött el hozzánk, kilenc hónapos kisfiát is magával hozta

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.