Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 25. csütörtök, Géza

Itt a hajóközlekedés őszi menetrendje

Újbuda   |   2014, augusztus 29 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Őszi menetrendet léptet érvénybe szeptember 1-től a budapesti hajóforgalomban a BKK. Emellett úabb megállóhellyel bővült a budapesti hajközlekedés. A D11, D12 és D13 hajójáratok ezentúl a Várkert Bazár kikötőjénél is megállnak.

Szeptember 1-jétől, hétfőtől tavaszi-őszi idénymenetrend lesz érvényben a D11-es, a D12-es és a D13-as hajójáraton. Lényeges változás, hogy a D12-es járat napközben nem közlekedik, csak reggel, délután és este. Ezen felül változnak a hajók indulási időpontjai is: hétköznap az utolsó, teljes vonalon közlekedő járat Újpest felől 19 órakor indul, míg a Haller utca felől 18:05-kor. A csak hétvégenként járó D13-as hajó indulási időpontjai is változnak, és a járat rövidebb üzemidővel járja a Dunát: a Rómaifürdő felé az utolsó, teljes vonalon végighaladó hajó 17:05-kor indul, míg a Haller utca felé 17 órakor.

Újabb megállóhellyel bővül a budapesti hajközlekedés, a D11, D12 és D13 hajójáratok ezentúl a Várkert Bazár kikötőjénél is megállnak. Az Újpest, illetve Rómaifürdő felé haladó hajók a Petőfi tér (Erzsébet híd) kikötő után és a Batthyány tér M+H előtt, míg a Haller utca felé közlekedők a Batthyány tér M+H után és a Petőfi tér (Erzsébet híd) előtt kötnek ki a Várkert Bazárnál. A hajójáratok menetideje az új kikötő bevezetésével nem változik.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

A képviselő válaszol...: Hogyan lehet újra nyitni?  

Ezt a kérdést tettük fel a képviselőknek: Véleményük szerint milyen feltételek teljesülésével (pl. oltások száma), milyen módszerekkel/fokozatokkal (pl. vendéglátóhelyek teraszainak megnyitása, bizonyos tevékenységek „oltási igazolvány”-hoz kötése stb.) lehet „újranyitni” az országot, Újbudát?

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.