Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 18. kedd, Piroska

Izraeli cserediákok Újbudán

Újbuda   |   2018, május 24 - 14:06
Nyomtatóbarát változatSend by email

Az izraeli Herzlia város diákjai töltenek néhány napot Budapesten egy diákcsereprogram keretében. A fiatalokat a házigazda József Attila Gimnázium tanulói látják vendégül néhány napig.   

A József Attila Gimnázium tanulói egy diákcsere-program keretében utaztak tavaly év végén Izraelbe. A programban résztvevő izraeli cserediákok pedig idén május 23-án érkeztek Budapestre, hogy öt napot töltsenek el a magyar fővárosban. Herzlia város gimnazistáit Molnár László alpolgármester fogadta az önkormányzat nagytermében. Köszöntőjében kiemelte, hogy bár a virtuális térben a mai fiatalok könnyen teremthetnek nemzetközi kapcsolatokat, barátságokat, ám semmi nem pótolja a valódi találkozás, az együtt töltött idő élményét.

A cserediákok a József Attila Gimnázium diákjainál laknak, napközben hajókiránduláson vesznek részt, megismerik Budapest leghíresebb helyszíneit és Újbuda nevezetességeit. A fiatalok tanulmányaikhoz is gyűjtenek ismereteket, feladatuk, hogy megismerjék egy idegen ország kultúráját, később pedig beszámoljanak tapasztalataikról.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Új vezető az újbudai közterület-felügyelet élén  

Január 1-jétől új igazgatója van az Újbuda Közterület-felügyeletnek. Szabó Róbert György „a munkakört korábban ideiglenesen már megbízhatóan ellátta, igazgatóhelyettesként releváns hely- és állományismerettel, szakmai kompetenciákkal és elhivatott munkaattitűddel rendelkezik” – áll a kinevezéséről szóló képviselő-testületi határozatban. A vezetői poszton Kozma Leventét váltotta, aki tavaly február 1-jén lépett hivatalba.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.