Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 18. csütörtök, Frigyes

Izraeli cserediákok Újbudán

Újbuda   |   2018, május 24 - 14:06
Nyomtatóbarát változatSend by email

Az izraeli Herzlia város diákjai töltenek néhány napot Budapesten egy diákcsereprogram keretében. A fiatalokat a házigazda József Attila Gimnázium tanulói látják vendégül néhány napig.   

A József Attila Gimnázium tanulói egy diákcsere-program keretében utaztak tavaly év végén Izraelbe. A programban résztvevő izraeli cserediákok pedig idén május 23-án érkeztek Budapestre, hogy öt napot töltsenek el a magyar fővárosban. Herzlia város gimnazistáit Molnár László alpolgármester fogadta az önkormányzat nagytermében. Köszöntőjében kiemelte, hogy bár a virtuális térben a mai fiatalok könnyen teremthetnek nemzetközi kapcsolatokat, barátságokat, ám semmi nem pótolja a valódi találkozás, az együtt töltött idő élményét.

A cserediákok a József Attila Gimnázium diákjainál laknak, napközben hajókiránduláson vesznek részt, megismerik Budapest leghíresebb helyszíneit és Újbuda nevezetességeit. A fiatalok tanulmányaikhoz is gyűjtenek ismereteket, feladatuk, hogy megismerjék egy idegen ország kultúráját, később pedig beszámoljanak tapasztalataikról.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Orgonák éjszakája a 4-es metróban

A 4-es metró megállói nem csak építészeti szempontból kiemelkedőek, de kultúraközvetítő szerepük is tagadhatatlan, hiszen átadásuk óta számtalan zenei és irodalmi rendezvény helyszínéül szolgáltak már eddig is. Örömmel tudatjuk, hogy zenekedvelő utasaink számára az idei nyár sem telik metrókoncert nélkül, bár a megvalósulás nem mondható éppen hagyományosnak.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.