Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 29. kedd, Mihály

Izraeli cserediákok Újbudán

Újbuda   |   2018, május 24 - 14:06
Nyomtatóbarát változatSend by email

Az izraeli Herzlia város diákjai töltenek néhány napot Budapesten egy diákcsereprogram keretében. A fiatalokat a házigazda József Attila Gimnázium tanulói látják vendégül néhány napig.   

A József Attila Gimnázium tanulói egy diákcsere-program keretében utaztak tavaly év végén Izraelbe. A programban résztvevő izraeli cserediákok pedig idén május 23-án érkeztek Budapestre, hogy öt napot töltsenek el a magyar fővárosban. Herzlia város gimnazistáit Molnár László alpolgármester fogadta az önkormányzat nagytermében. Köszöntőjében kiemelte, hogy bár a virtuális térben a mai fiatalok könnyen teremthetnek nemzetközi kapcsolatokat, barátságokat, ám semmi nem pótolja a valódi találkozás, az együtt töltött idő élményét.

A cserediákok a József Attila Gimnázium diákjainál laknak, napközben hajókiránduláson vesznek részt, megismerik Budapest leghíresebb helyszíneit és Újbuda nevezetességeit. A fiatalok tanulmányaikhoz is gyűjtenek ismereteket, feladatuk, hogy megismerjék egy idegen ország kultúráját, később pedig beszámoljanak tapasztalataikról.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Negyedóra Dr. Gara Imrével

’Mindenki a vakcináról beszél, pedig lehet, hogy a gyógyszer hamarabb célba ér’ – vallja dr. Gara Imre orvosprofesszor. A szakértő szerint ma már számos ígéretes gyógymód, meglévő vagy éppen fejlesztés alatt álló orvosság és biológiai terápia vizsgálata zajlik a világban, amelyek közül bármelyikről kiderülhet, hogy segít a koronavírus legyőzésében. A professzor azt sem tartja kizártnak, hogy épp egy magyar találmány fog áttörést hozni a gyógykezelésben. Dr. Gara Imre az orvosi kutatások aktuális eredményeiről, az alternatív gyógymódok hátrányairól, valamint a vírustagadás pszichológiai okairól is beszélt az Újbuda TV-nek.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.