Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 12. szombat, Villő

Januártól jön a legolcsóbb internetcsomag

Újbuda   |   2016, október 24 - 15:51
Nyomtatóbarát változatSend by email

Minden magyarországi szolgáltató kínálatában elérhető lesz 2017. január 1-jétől a Digitális Jólét Alapcsomag – közölte a Világgazdasággal a Deutsch Tamás miniszterelnöki biztos által vezetett Digitális Jólét Program titkársága.

Az új alapcsomag a tervek szerint mind a mobilinternet-, mind a vezetékesinternet-előfizetések esetén legkevesebb 15 százalékkal lesz olcsóbb az egyes szolgáltatók kínálatában már szereplő legkedvezőbb internet-hozzáférési előfizetési díjaknál. Az alapcsomag pontos tartalmáról a piaci szereplőkkel folyamatosan egyeztet a titkárság. Az alapcsomagot az a természetes személy veheti igénybe, akinek a megelőző egy évben nem volt mobilinternet-előfizetése, illetve vezetékesinternet-előfizetés esetén az adott lakcímen legalább egy éve nem volt internet-előfizetése. Ezzel azt kívánja elérni a kormány, hogy azok vehessék igénybe az alapcsomagot, akik eddig még nem rendelkeztek internet-előfizetéssel, viszont a Digitális Jólét Alapcsomaggal be tudnak lépni az internethasználók világába, amivel az internetszolgáltatást használók száma ténylegesen bővül. A Digitális Jólét Alapcsomaggal kapcsolatos kormány-előterjesztést várhatóan novemberben nyújtják be.Az pedig már egyes szolgáltatók tájékoztatójában megjelent, hogy 2017. január 1-jétől 27 százalékról 18 százalékra csökken az internet-előfizetés áfája. Ezzel az ügyfelek átlagosan egyhavi előfizetési díjat takarítanak meg. Az intézkedés megközelítőleg 8-10 százalékos fogyasztóiár-csökkentést jelent, amely összesen 13-15 milliárdos megtakarítást jelent majd az ügyfeleknek 2017-ben. Az internetszolgáltatás áfacsökkentésének bevezetéséhez szükséges valamennyi jogi feltétel adott – tette hozzá a Digitális Jólét Program titkársága.

forrás:vg.hu

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

"A legszebb konyhakertek"  

“A legszebb konyhakertek” – Magyarország legszebb konyhakertje országos program az otthoni kertművelés értékére irányítja rá a figyelmet. A program célja, hogy a kertek versenyével a kertművelés hagyományait megőrizzük, a kertművelő embereket, az ő kitartó munkájukat megbecsüljük, és hogy az ő példájuk nyomán egyre többen műveljenek konyhakertet.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.