Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 22. kedd, Paulina

Járdafelújítások a kerületben

Újbuda   |   2021, június 2 - 15:40
Nyomtatóbarát változatSend by email

Nagy pénz, nagy foci. Kis pénz, kevesebb felújítás. Így – bár nem rohamléptekkel – de szerencsére nyugodt tempóban folyatódhatnak júniusban is az erősen leromlott állapotú, nagy igénybevételnek kitett szakaszokon a járdajavítási munkálatok.

Az Önkormányzat a beérkező, majd szakmai szempontok szerint rangsorolt lakossági illetve önkormányzati képviselői észrevételek alapján a javítások elvégzésére az Újbuda Prizmával kötött szerződést. A cég 2021. évben is több helyszínen végeztet járdajavítási munkálatokat.
Májusban új burkolatot kapott a Lecke utcai járda, illetve megújult a Bali utca is, ahol már csak a szegély fugázása, a burkolókő beszabása, illetve a burkolt felület besöprése várat magára.
A következő napokban az Újbuda Prizma Kft.-vel köztti megállapodás szerinti új helyszíneken – a Törökbálinti, az Ózdi illetve a Péterhegyi utcákban – folytatódnak a felújítási munkálatok.
LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Öt új zöldség- és gyümölcskioszk Újbudán  

„Érik a ropogós cseresznye, viszek a babámnak belőle.” És viszek a családnak is. És a szomszédnak is. Mondjuk a Bikás parki kioszkból. Vagy a Váli utcából, esetleg a Tétényi – Bártfai sarkáról. Talán a Gazdagréti térről, vagy a Cirmos és a Menyecske utca találkozásától.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.