Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 24. péntek, Gellért, Mercédesz

Játékos környezetvédelem

Újbuda   |   2019, november 7 - 09:19
Nyomtatóbarát változatSend by email

Az ország tizenöt óvodáját látogatja átfogó környezetvédelmi programjával Gévai Csilla meseíró. Az elmúlt hónapok tapasztalatairól a programban résztvevő szakemberek tanácskoztak november 5-én a Kelenvölgyi Közösségi Házban.

A Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány által támogatott és a PontVelem Okos Programmal együttműködő Fiúról Apára Program megalkotója, Gévai Csilla képzőművész, meseíró tartott előadást óvodapedagógusoknak Kelenvölgyben. A januárban indult környezetvédelemre irányuló országos programjához már tizenöt óvoda csatlakozott. Az érzékenyítő tréning csoportos játékokkal, rajzos foglalkozásokkal és gyakorlati feladatokkal fejleszti az óvodások környezettudatosságát és segíti a természet működésének megértését. Ehhez kiadványok és segédanyagok is rendelkezésre állnak a 4–6 éves korosztálynak, ezekben játékos ismeretanyag hívja fel a figyelmet a föld, a víz, a levegő hármasára, a növények szerepére és a környezettudatos életmód alapjaira.

T. E.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Klímavédelem – Klímatudatosság  

Újbuda Klímastratégiája 2030-ra egy klímatudatos módon fejlődő kerület jövőképét vetíti előre, ahol egészséges környezetben, az épített és természeti értékeket megőrizve, fenntartható módon fejlődve, az energiafelhasználás hatékonyságát növelve, valamint az üvegházhatású gázok kibocsátását csökkentve élünk.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.