Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 19. szombat, Vilhelmina

Játékos környezetvédelem

Újbuda   |   2019, november 7 - 09:19
Nyomtatóbarát változatSend by email

Az ország tizenöt óvodáját látogatja átfogó környezetvédelmi programjával Gévai Csilla meseíró. Az elmúlt hónapok tapasztalatairól a programban résztvevő szakemberek tanácskoztak november 5-én a Kelenvölgyi Közösségi Házban.

A Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány által támogatott és a PontVelem Okos Programmal együttműködő Fiúról Apára Program megalkotója, Gévai Csilla képzőművész, meseíró tartott előadást óvodapedagógusoknak Kelenvölgyben. A januárban indult környezetvédelemre irányuló országos programjához már tizenöt óvoda csatlakozott. Az érzékenyítő tréning csoportos játékokkal, rajzos foglalkozásokkal és gyakorlati feladatokkal fejleszti az óvodások környezettudatosságát és segíti a természet működésének megértését. Ehhez kiadványok és segédanyagok is rendelkezésre állnak a 4–6 éves korosztálynak, ezekben játékos ismeretanyag hívja fel a figyelmet a föld, a víz, a levegő hármasára, a növények szerepére és a környezettudatos életmód alapjaira.

T. E.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Újbuda visszaszerezte a támogatást  

Dr. László Imre, Újbuda polgármestere megvédte a gyermek-egészségügyi centrumot - 85 ezer gyereket lehet így sokkal magasabb színvonalon ellátni – Újbuda Önkormányzatának sajtóközleménye –

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.