Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 20. kedd, Tivadar

Játszóterektől az óvodákig idén is sok minden újul meg

Újbuda   |   2019, március 27 - 14:57
Nyomtatóbarát változatSend by email

A tavasz a megújulás időszaka, ami nemcsak a természetre, de számos, az újbudai családoknak fontos intézményre is igaz. Folytatódnak a játszóterek korszerűsítését, az óvodai férőhelyek bővítését szolgáló programok, miközben az egészségügy területén is komoly munkálatok várhatók.

A tervek szerint az év első részében a víz tematikája mentén újulhat meg a Tétényi út, a Fejér Lipót út és a Bártfai út között elhelyezkedő Árnyas játszótér. A meglévő aszfaltos felületeket elbontják, az elhasználódott játszóeszközök, parki berendezések helyére újak kerülnek. A játékok többsége a 3–14 éves korosztály számára lesz ideális, emellett épül egy kisebb gumiburkolatú labdapálya, megújulnak a zöld felületek, és térfigyelő kamera is vigyáz majd a családok biztonságára.
Az önkormányzat óvodai férőhelybővítési programjának keretében idén két újabb csoportszobával gazdagodik a Törcsvár utcai Mesevár óvoda, így további ötven gyermek számára lesz hely. A csoportszobák mellett új tornaszoba, irodák, fejlesztő- és kiszolgálóhelyiségek is létesülnek. A tervezett fejlesztések egy új, 624 négyzetméter alapterületű épületrészben valósulnak meg, a régi kiszolgáló épületrészt utána lebontják. A kivitelezési munkák a tervek szerint áprilisban kezdődnek, és előreláthatólag őszre fejeződnek be, természetesen az óvoda zavartalan működése mellett.
Ugyancsak tavasszal kezdődhet el a Keveháza utcai rendelőépület gyermekorvosi épületrészének átalakítása is. A korábbi években már elvégezték az épület tetejének hőszigetelését, kicserélték az emeleti nyílászárókat, egészséges gyermekeket fogadó rendelőket, védőnői rendelőket, várandós gondozókat alakítottak ki, létrehozták az alapellátási centrumot. Mindezek folytatásaként a meglévő épület átalakításával kapnak helyet az orvosi rendelő eddig hiányos kiszolgálóhelyiségei (öltözők, mosdók), új, akadálymentes beteg WC készül és a meglévőket is felújítják. A betegváró új bútorokat kap, a földszinti nyílászárókat is kicserélik. A felújítás alatt a gyermekrendelések ideiglenesen átköltöznek majd az épületen belül, de folyamatosan elérhetők lesznek a munkálatok alatt is.


(Újbuda)

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Újbuda ismét gyászol  

Elhunyt Kissné Otta Katalin a Farkasréti Általános Iskola tanára. 1981 óta szíve mélyéből tanított magyar, dráma és rajztanárként valamint munkaközösség vezetőként az Újbudai Gárdonyi Géza Általános Iskolában.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.