Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
november 13. szerda, Szilvia

Jazz kavalkád az FMH-ban

Újbuda   |   2019, január 28 - 11:07
Nyomtatóbarát változatSend by email

Január 26-án tartották a 18. Big Band Találkozót és Fesztivált a TEMI Fővárosi Művelődési Házban.

Idén három jazz zenekar érkezett a nagy hagyományra visszatekintő fesztiválra. Fellépett a BOSCH Big Band, a Miskolc Big Band, valamint a Seventeen Big Band is. A megszokottól eltérő időpontban jelentkező rendezvényen ezúttal olyan zenekarok léptek az FMH színpadára, amelyeket korábban már minősítettek. A találkozó egyik kedves pillanata volt, amikor a 13 éves Csányi Barbara klarinétozott a Bosch Big Band kíséretében. A fiatal zenésznek ez volt az első hazai nyilvános fellépése, de egy németországi koncerten korábban már megismerhette a közönség.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Díjazták a kiemelkedő sportteljesítményeket  

Kitüntették a diákolimpia legjobbjait, és átadták a Papp László Sportolói Ösztöndíjakat november 6-án, az önkormányzat dísztermében. Az intézményvezetők is ekkor vehették át az eredményességi támogatásról szóló szerződéseiket, emellett elismerésben részesült két pedagógus.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.