Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
november 28. szombat, Stefánia

Jók a legjobbak között

Újbuda   |   2018, november 7 - 20:46
Nyomtatóbarát változatSend by email

Idén húsz fiatal nyerte el a Papp László Sportolói Ösztöndíjat, az újbudai intézmények pedig mind eredményekben, mind részvételi számokban remekeltek a 2017/18-as diákolimpiai versenyeken. A Kerület Hete rendezvénysorozat keretében köszöntötték a kiváló sportolókat, a felkészítő tanárokat és az igazgatókat.

– Legféltettebb kincsünk a gyermekünk, az ő egészsége mindennél előrébb való. Az önkormányzat ezért kiemelt feladatának tekinti, hogy segítse testi-lelki fejlődésüket, akár programok szervezésével, akár létesítmények bővítésével, hogy a mozgás mindennapjaik szerves részévé váljon – fogalmazott Újbuda polgármestere a díjátadón. Hoffmann Tamás ismertette az eddigi fejlesztések és beruházások leglényegesebb elemeit is, kiemelve a futókörök és az iskolai sportpályák korszerűsítésére irányuló intézkedéseket. – A tao adta lehetőségekkel folyamatosan igyekszünk élni, ennek köszönhetően újult meg legutóbb a Petőfi Sándor Általános Iskola tornacsarnoka is – tette hozzá. Újbuda vezetője a tervekkel kapcsolatban hangsúlyozta: fontos cél, hogy nagyobb figyelmet kapjanak azok is, akik nem élsportolók, hanem csak a mozgás öröméért sportolnának.

– A sport nem más, mint kulcs a társadalom ajtajához – mondta Simicskó István országgyűlési képviselő az önkormányzat dísztermében tartott ünnepségen. Hangsúlyozta: a küzdelmet, amelyre a sport tanít, az élet minden területén kamatoztatni tudja az ember. – Hitre, türelemre, lelkesedésre, szorgalomra és tiszteletre nevel a sport. Ezek azok a tulajdonságok, amelyekre a legnagyobb szüksége van a jövő generációjának – fogalmazott a kormánybiztos. Kocsis Sándor, az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. ügyvezetője a kerületben megvalósult fejlesztéseken túl a jövőbeni beruházásokról is beszélt. Idén karácsonykor újra jégpálya fogadja a Bikás parkba érkezőket, 2019 első felében pedig Őrmező bővül futókörrel. A tao programból a Grosics Gyula Sport Általános Iskola részesül jövőre, az intézmény fedett kosárpályával gazdagodik.

Az idei diákolimpiai versenyszámokra közel tízezer újbudai nevezés érkezett, közülük kétszázan dobogós helyezést értek el. A legjobban teljesítő diákok, felkészítő tanáraik és az intézmények vezetői vehették át az elismeréseket a Kerület Hete egyik kiemelkedő eseményén. Az iskolák díjazása után két testnevelő is polgármesteri dicséretben részesült: Támer Julianna a Széchenyi István Gimnáziumból és Jakab Katalin a Gazdagrét Csíkihegyek Általános Iskolából.

Kiosztották a Papp László ösztöndíjakat is, amelyet azok a tanulók kaphatnak meg, akik kiváló tanulmányaik mellett kimagasló hazai és nemzetközi sporteredményekkel büszkélkedhetnek. Idén összesen 20 fiatal sportoló nyerte el az önkormányzati ösztöndíjat, köztük számos ifjúsági és felnőtt, Európa- és világbajnokkal.

Az eseményen részt vett Molnár Gyula országgyűlési képviselő, Király Nóra és Molnár László alpolgármesterek, több önkormányzati képviselő, valamint Surányi Ilona, az ösztöndíj megálmodója is.

(Újbuda)

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.