Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 24. péntek, Gellért, Mercédesz

Jól szerepeltek a Koroibosz RSE karatésai Törökországban

Újbuda   |   2015, november 20 - 14:30
Nyomtatóbarát változatSend by email

Hatalmasat lépett előre a Koroibosz RSE, miután a karate egyesület több versenyzője is szerepelt egy törökországi világversenyen októberben, amelyen 28 ország 1500 versenyzője vett részt. A WSF stílus Világ Kupa és Európa bajnokság nívós és elismert megmérettetés a küzdősportok világában.

A felkészülés már a nyári edzőtáborban elkezdődött, a sportolók hónapokon keresztül tudatosan készültek azért, hogy legjobb formájukat mutathassák.

Az isztambuli versenyen elért eredmények:

WSF EUROPEAN CHAMPIONSHIP

Farkas Milán Ifi kumite (küzdelem) 44kg 3. hely

WSF WORLD CUP

Geiger Balázs Ifi kumite (küzdelem) 38kg 3. hely

Farkas Milán Ifi kumite (küzdelem) 44kg 3. hely

Antal Zalán Ifi kumite (küzdelem) 50kg 3. hely

További résztvevők: Fehér Péter 4 közé jutásért kapott ki

Selmeci András 8 közé jutásért kapott ki

A nemzetközi versenyeken elért eredmények egyik alapja a háziversenyek szervezése. A Koroibosz RSE éves házi versenyét november 14-én tartották az Érem utcai Sportcsarnokban. A verseny minden korosztály számára elérhető volt, mindenki talált magának korban és tudásban megfelelő versenyszámot. Amíg a feltörekvő generáció, az óvodás korosztály szivacslabda küzdelemben igyekezett megmutatni a kialakulóban lévő védekező és támadó mozgásokat, addig a nagyobbak ezeket már éles küzdelemben gyakorolták. A sorsolás alapján a versenyzők 3-4 fős csoportokba rendeződtek, így a küzdelem után minden karate növendék felállhatott a dobogó valamelyik fokára.

A versenyt nagy érdeklődést övezte; Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár és Ludányi Attila XI. kerületi önkormányzati képviselő is részt vett a rendezvényen.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Időseket segítő okosmegoldást teszteltek  

Az idősek életében a kor előrehaladtával előbb-utóbb elindul a mentális hanyatlás folyamata; a memóriaromlás, a dezorientáció pedig számtalan veszélybe sodorhatja őket. Újbuda Önkormányzata az Interreg Central Europe finanszírozásával megvalósuló I Care Smart projekt részeként kreatív ötletpályázatot írt ki, amelyre időseknek szóló okosmegoldásokkal lehetett nevezni. Az egyik pályázó, a ForeStream az Újbudai Szociális Szolgálat épületében mutatta be időseknek szóló, kamerákra épülő rendszerét, amely képes egy személy lakáson belüli mozgásából következtetni arra, hogy az illető elindult-e a mentális hanyatlás útján.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.