Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 11. szerda, Árpád

Jön a háromnapos boltzár - ide mehet vásárolni

Újbuda   |   2018, március 28 - 15:38
Nyomtatóbarát változatSend by email

A húsvét miatt négynapos hosszú hétvége következik, ez pedig a boltok nyitvatartási forgatókönyvét is alaposan átírja. A Napi.hu szerkesztőségi blogja, a Buksza összeszedte hol lehet majd vásárolni hétvégén. 

A boltok többsége, köztük a nagy hálózatokhoz tartozó üzletek pénteken, vasárnap és hétfőn is zárva lesznek, csak szombaton nyithatnak ki. Ez azt is jelenti, hogy csütörtökön jó eséllyel a legnagyobb boltláncok egységeiben az átlagosnál többen lesznek. Ha mégis szükség lesz élelmiszerekre a hosszú hétvégén, akkor azért találhatunk nyitva tartó boltokat. 

Benzinkutas boltok

Az egyik legkézenfekvőbb megoldást azok a benzinkutas boltok jelentik, amelyek élelmiszerrészleggel vannak kiegészítve. Ilyenek például az OMV-kutakon működfő Spar Expresszek, de a Mol Fresh Cornerei és a Lukoil Despar nevű üzletei is. Ezekből több tucat érhető el országszerte, többek között a Balaton mellett. Ezek a benzinkutas üzletek például pékárukat, mirelit élelmiszereket, csomagolt felvágottakat is kínálnak. A benzinkutas boltok listáját itt, itt és itt találja.

Nonstopok

A fővárosban számos boltot működtető Manna- és Roni-üzletek is várhatóan elérhetőek lesznek az ünnepnapokon. Emellett az év minden napján éjjel-nappali üzemmódban működő boltokra is számítani lehet, ezek között azonban lehetnek olyanok, amelyek egy-egy nap zárva tartanak.

Hagyományos üzletek

A magyar boltláncok - Reál, CBA, Coop - hálózatában sok olyan bolt van országszerte, amelyek szintén kivételek lesznek a hosszú hétvégén. A Coopok nyitvatartási idejéről itt, a CBA-akról itt, a Reálokról pedig itt kaphat részletes információt. A Spar-hálózatban is vannak olyan franchise-egységek, amelyek szintén nyitva lesznek. Ezekről itt kaphat információt.

Patikák között is lesznek kivételek

Az élelmiszerek és mindennapos termékek mellett különböző gyógyszerekre is szükség lehet, ebben az esetben a hosszú hétvégén az ügyeletes patikákat kell felkeresni. Ezeket megyei bontásban az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet patikakeresőjében találja.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Egységes társadalombiztosítási járulékot vezetnek be  

Újraszabályozta szerdán az Országgyűlés a társadalombiztosítási (tb) ellátások összes rendelkezését: egységes, 18,5 százalékos társadalombiztosítási járulékkulcsot határoztak meg jövő júliustól, és új rendelkezés az is, hogy aki nem fizeti az egészségügyi szolgáltatási járulékát, három hónap után elesik az egészségügyi szolgáltatás térítésmentes igénybevételének lehetőségétől.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.