Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 26. szerda, János, Pál

Jótékonysági bál a Szent Gellért Óvodáért

Újbuda   |   2019, január 21 - 12:06
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Szent Gellért Óvodát fenntartó egyesület a Szent Imre Gimnáziumban rendezte meg jótékonysági bálját január 19-én, amelyre ellátogatott Hoffmann Tamás polgármester, valamint Turbók Jánosné és Csernus László önkormányzati képviselő is.

A jótékonysági rendezvény története egyidős a 27 éve működő katolikus szellemiségű óvodáéval – tudtuk meg Semsei Rudolftól, a Szent Gellért Óvoda Egyesület elnökétől. Régebben klasszikus zenei koncertekkel köszöntötték ilyenkor a támogatókat, de az utóbbi években már az is cél, hogy a gyerekek jól érezzék magukat.
Szkaliczki Csaba Örs ciszter atya köszöntőjében elmondta, örömmel érkezik a Szent Gellért Óvoda rendezvényeire, mert érzi, hogy a dolgozóknak sikerült igazi közösséget, jó atmoszférát teremteniük. A köszöntők után a gyerekek néptáncműsora következett, majd a szülők és az óvoda dolgozói adtak elő egy mesedarabot.

Az egyesület által működtetett intézményt Újbuda önkormányzata is támogatja. – A Szent Gellért Óvoda példaértékű – mondta lapunknak Hoffmann Tamás polgármester, hozzátéve: az itt dolgozó pedagógusok és szülők összefogása évtizedek óta töretlen, így válhatott ez az óvoda a katolikus szellemű nevelés különösen fontos helyszínévé.

Az adakozók tombolajegyek, a szülők által készített sütemények, illetve emblémás pólók megvásárlásával támogathatták a Szent Gellért Óvodát. A bevételt a gyerekek körülményeinek további javítására fordítják.

(Újbuda)

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Augusztusban készül el a Balatoni út–Háros utcai körforgalom  

Két Balatoni úti kereszteződés közlekedése vált, illetve válik biztonságosabbá a Tanító utcai és a Háros utcai körforgalom megépítésével. A tavaly novemberben kezdődött beruházás részeként az előbbit április óta használhatja a forgalom, utóbbi befejezése augusztus végén várható.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.