Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 18. csütörtök, Frigyes

Jótékonysági gálával ünnepelt az alapítványi iskola

Újbuda   |   2018, május 16 - 23:33
Nyomtatóbarát változatSend by email

Látványos bemutatóval ünnepelte alapításának negyedszázados évfordulóját a Vadaskert Általános Iskola. A Stefánia Palotában tartott ünnepélyen Molnár László alpolgármester is résztvett május 12-én.

A pszichés problémával küzdő gyermekek általános iskolai nevelését, oktatását, gyógypedagógiai ellátását biztosító intézmény egy évtizede költözött a kerületbe. Célja, hogy segítsen a megoldatlan beilleszkedési, magatartási és/vagy tanulási zavarral küzdő gyermekeknek. Az alapítványi formában működő iskolai célkitűzéseit Újbuda Önkormányzata is támogatja.

Molnár László alpolgármester megköszönte az intézmény eddigi tevékenységét a jubileumi ünnepség megnyitóján. A gálán köszöntötték az iskola alapítóját, vezetőit és a gyerekeket is, majd színvonalas műsor következett: a diákok és tanáraik táncelőadást mutattak be Mike Oldfield zenéjére, majd felépett Varga Miklós és fia, Molnár Ferenc Caramel, Hevesi Tamás, Huzella Péter, Friderika és Farkas Gábor Gábriel is.

D.B.S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Orgonák éjszakája a 4-es metróban

A 4-es metró megállói nem csak építészeti szempontból kiemelkedőek, de kultúraközvetítő szerepük is tagadhatatlan, hiszen átadásuk óta számtalan zenei és irodalmi rendezvény helyszínéül szolgáltak már eddig is. Örömmel tudatjuk, hogy zenekedvelő utasaink számára az idei nyár sem telik metrókoncert nélkül, bár a megvalósulás nem mondható éppen hagyományosnak.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.