Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 1. hétfő, Tünde

Jótékonysági koncert a B32-ben

Újbuda   |   2017, december 5 - 13:54
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Kaláka adott jótékonysági koncertet a B32 Galéria és Kultúrtérben december 4-én. Az esemény teljes bevételét a kerületben élő Petróczki Bors, Pfeiffer-szindrómával született kisfiú külföldi kezelését támogatják a szervezők.

Harmadik alkalommal szerveztek jótékonysági célú koncertet a B32-ben. Az első ilyen jellegű est bevételét akkor egy autista kislány speciális iskolai ellátására fordították, ezúttal pedig a hétéves, Pfeiffer-szindrómás (koponyacsontosodási rendellenesség) Petróczki Bors és családja érdekében szerveztek koncertet. December 4-én a lassan fél évszázada töretlen népszerűségű Kaláka együttesnek örülhetett a közönség. Az eseményen családjával együtt vett részt a támogatott kisfiú, akit a koncert után egy fogadáson is vendégül láttak a hely házigazdái. Petróczki Ágnes a kisfiú édesanyja lapunknak elmondta: - Sokat jelent számunkra ez az este, a kisfiam nagyon szereti az együttest, különösen az Alma című számot, és én is a Kalákán nőttem fel. Az Újbuda egy korábbi lapszámában megírtuk, hogy a család Bors rendszeres külföldi gyógykezelését igyekszik a koncert bevételéből könnyebbé tenni. Franciaországba tudják elvégezni azokat a beavatkozásokat, amelyek nélkül Bors nem lenne képes mindennapjait teljességben megélni. - A rendszeres külföldi gyógykezelés nagyon megterheli a családot, a koncert bevételéből származó támogatás megkönnyítené az utaztatást, illetve a jövőben a Dévény-módszerre alapozott, személyre szabott fejlesztést – nyilatkozta még a koncert előtt.

Akik lemaradt az eseményről, de szívesen segítene a beteg kisfiúnak, az december 9-ig licitálhat

a kulturális intézmény közösségi oldalán azokra a bakelit lemezekre, amelyek korábban a B32 Lemezjátszó műsorában forogtak. A lejátszott kultikus lemezeket online árverésre bocsátják, a korongokat a sorozat idei évzáró eseményén, december 12-én lehet majd átvenni.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.