Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 27. vasárnap, Adalbert

Jótékonysági koncert a B32-ben

Újbuda   |   2018, december 1 - 09:24
Nyomtatóbarát változatSend by email

Jótékony célú koncertet rendeztek a B32 Galéria és Kultúrtérben november 28-án. Malek Andrea a Budapest Jazz Orchestrával lépett fel. A teltházas koncert bevételével a Pető Intézet - Konduktív Iskoláért Közhasznú Alapítványát támogatták.

A Budapest Jazz Orchestra, Magyarország egyik legnépszerűbb big bandje örömmel vállalta a felkérést a nemes cél érdekében. Az énekesnővel már hosszú ideje lépnek fel közösen, ezen a koncerten főként az 1920-as évek legkiválóbb dalai közül válogattak a repertoárba. A közönség többször is visszatapsolta a zenekart és Malek Andreát.

A jótékony célú rendezvényen 150 ezer forint gyűlt össze, amelyet a koncert után Baranyai Dorisz, a támogatott alapítvány megbízott elnöke vett át, megköszönve a segítséget. Lapunknak elmondta: az adományból főként karácsonyi ajándékokat vásárolnak és utazásokat szerveznek majd az iskola diákjainak. Az intézmény fő profilja, hogy minél több helyre eljuttassák a mozgásukban korlátozott tanulókat, akik élményeket szerezhetnek ezáltal.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Negyedóra Dr. Gara Imrével

’Mindenki a vakcináról beszél, pedig lehet, hogy a gyógyszer hamarabb célba ér’ – vallja dr. Gara Imre orvosprofesszor. A szakértő szerint ma már számos ígéretes gyógymód, meglévő vagy éppen fejlesztés alatt álló orvosság és biológiai terápia vizsgálata zajlik a világban, amelyek közül bármelyikről kiderülhet, hogy segít a koronavírus legyőzésében. A professzor azt sem tartja kizártnak, hogy épp egy magyar találmány fog áttörést hozni a gyógykezelésben. Dr. Gara Imre az orvosi kutatások aktuális eredményeiről, az alternatív gyógymódok hátrányairól, valamint a vírustagadás pszichológiai okairól is beszélt az Újbuda TV-nek.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.