Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 18. csütörtök, Frigyes

Jótékonysági koncert a B32-ben

Újbuda   |   2018, december 1 - 09:24
Nyomtatóbarát változatSend by email

Jótékony célú koncertet rendeztek a B32 Galéria és Kultúrtérben november 28-án. Malek Andrea a Budapest Jazz Orchestrával lépett fel. A teltházas koncert bevételével a Pető Intézet - Konduktív Iskoláért Közhasznú Alapítványát támogatták.

A Budapest Jazz Orchestra, Magyarország egyik legnépszerűbb big bandje örömmel vállalta a felkérést a nemes cél érdekében. Az énekesnővel már hosszú ideje lépnek fel közösen, ezen a koncerten főként az 1920-as évek legkiválóbb dalai közül válogattak a repertoárba. A közönség többször is visszatapsolta a zenekart és Malek Andreát.

A jótékony célú rendezvényen 150 ezer forint gyűlt össze, amelyet a koncert után Baranyai Dorisz, a támogatott alapítvány megbízott elnöke vett át, megköszönve a segítséget. Lapunknak elmondta: az adományból főként karácsonyi ajándékokat vásárolnak és utazásokat szerveznek majd az iskola diákjainak. Az intézmény fő profilja, hogy minél több helyre eljuttassák a mozgásukban korlátozott tanulókat, akik élményeket szerezhetnek ezáltal.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Orgonák éjszakája a 4-es metróban  

A 4-es metró megállói nem csak építészeti szempontból kiemelkedőek, de kultúraközvetítő szerepük is tagadhatatlan, hiszen átadásuk óta számtalan zenei és irodalmi rendezvény helyszínéül szolgáltak már eddig is. Örömmel tudatjuk, hogy zenekedvelő utasaink számára az idei nyár sem telik metrókoncert nélkül, bár a megvalósulás nem mondható éppen hagyományosnak.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.