Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 15. szombat, Mária

Jótékonysági koncertet rendeztek a B32-ben

Újbuda   |   2019, november 25 - 13:14
Nyomtatóbarát változatSend by email

Wolf Kati volt a sztárfellépője annak a jótékonysági koncertnek, amelyet november 22-én rendeztek a B32 Galéria és Kultúrtérben a Down Alapítvány javára.

Karácsony közeledtével hagyományosan jótékonysági koncertet tartanak a B32-ben, idén Wolf Kati lépett fel ez alkalomból a Budapest Jazz Orchestra kíséretében. Az ismert dzsessz-számokból, Queen-slágerekből álló est teljes bevételét, illetve az ezen felül érkező adományokat a Down Alapítvány fotóterápiás művészeti műhelyének fejlesztésére és kiállításokra fordítják.

Az Újbudán működő, Down-szindrómás fogyatékkal élőkön segítő alapítvány fenti műhelye már ötödik éve létezik – tudtuk meg Sebestyén Diána programkoordinátortól. A koncert révén befolyó összegből olyan készletet vásárolnak, amellyel bögrékre tudják felvinni a terápiás foglalkozásokon készült fényképeket. Az így készült tárgyakat a tervek szerint elajándékozzák, eladják vagy akár kiállítást is rendeznek belőlük.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Az államalapítás szentjei  

Iskola, templom és kórház is viseli a nevét. Rövid élete is elég volt ahhoz, hogy beírja magát a történelemkönyvekbe a tragikus sorsú első magyar királyfi, Szent Imre. Összeállításunkban róla, nevelőjéről, Gellértről és édesapjáról, Szent Istvánról emlékezünk meg.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.