Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 20. szerda, Fábián, Sebestyén

Jótékonysági vásárral készül az Adventre a FiCsaK

Újbuda   |   2016, október 31 - 09:14
Nyomtatóbarát változatSend by email

November 26-án a Várkert Bazárban tartanak jótékonysági vásárt a hazai családsegítő egyesületek - hangzott el a rendezvényt beharangozó sajtótájékoztatón. A vásáron kézműves termékek és sütemények várják majd a karácsonyra készülő családokat, és gyerekprogramok is lesznek.

Alig kezdődött el az ősz, sokan mégis készülődnek már a közeledő az adventre, a karácsonyra. A Fiatal Családosok Klubja egyesület tagjai is nekiláttak az ajándéktárgyak és karácsonyi csemegék készítésének, melyhez a gazdagréti Szülők Háza biztosított befogadó környezetet, a Ringató csapata pedig dallal tett a jó hangulatért. Király Nóra alpolgármester, az egyesület alapítója elmondta, azért láttak már most neki a munkának, mert november 26. szombatra jótékonysági adventi vásárra invitálták a hazai családsegítő szervezeteket, és az érdeklődőket. Beszámolt arról is, hogy rengeteg pozitív visszajelzés kaptak és eddig 40 standra érkezett igény. Egyebek mellett az EMMI és a Nagycsaládosok Országos Egyesülete is képviselteti magát. A jótékonysági vásár bevételeit az Őrzők Alapítványnak ajánlják fel, az esemény fővédnöke pedig Áder János államfő felesége, Herczegh Anita lesz.

Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériuma államtitkára szerint erős, pezsgő a hazai családsegítő szervezetek élete. Úgy véli egy ilyen esemény azért is fontos, mert ezek a szervezetek ilyenkor tudják viszonozni szeretettel és jótékony felajánlásokkal az egész évben kapott segítséget. A vásárnak helyet adó Várkert Bazár háziasszony,a Ugron Zsolna arról beszélt, hogy már tavaly is örömmel fogadtak be hasonló, jótékonysági rendezvényt. Elmondta, hogy a Várkert Bazárban az adventi időszakban a szentendrei Skanzennel közösen összeállított karácsonyi kiállítás lesz látható, melynek belépőjéből 50 százalékos kedvezményt kapnak a vásárra látogatók.

B. Gy.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Beoltották az idősotthon lakóit Kamaraerdőn

Megkapták a koronavírus elleni oltást az idősotthon lakói. Január 9-én a Fővárosi Önkormányzat Kamaraerdei Úti Idősek Otthonának 198 lakóját és 122 dolgozóját oltották be a koronavírus elleni védőoltással. Az intézménybe ellátogatott Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes, valamint László Imre, Újbuda polgármestere is, akik sajtótájékoztatón számoltak be az esemény részleteiről.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.