Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 18. hétfő, Lukács

Jövő héten felállhat a Fővárosi Közgyűlés

Újbuda   |   2014, október 30 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Várhatóan november 7-én, pénteken alakul meg a Fővárosi Közgyűlés. A Magyar Nemzet értesülései szerint Tarlós István főpolgármester legkorábban hétfőn hívhatja össze az első tanácskozást.

A Fővárosi Választási Bizottság mai ülésén megállapíthatja a kompenzációs listás eredményt, majd átadhatják a megbízóleveleket. A jogszabályban biztosított háromnapos jogorvoslati határidő leteltével a főpolgármesternek négy nappal az ülés előtt kell kiküldenie a meghívókat.
Jövő héten felállhat a Fővárosi Közgyűlés
A lap úgy tudja, hogy az alakuló ülésen, az eskütétel után megválasztják a főpolgármester-helyetteseket is, akiket Tarlós István korábban megnevezett: a közgyűlés tagjai közül újra a KDNP-s Bagdy Gábort, míg külsősként továbbra is Szeneczey Balázst, illetve egy eddigi fideszes fővárosi képviselőt, Szalay-Bobrovniczky Alexandrát.

Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda elnöke tegnap bejelentette: november 9-én országosan tizenegy településen tartanak megismételt önkormányzati választást, míg további 23 helyen időközi voksolást kell kiírni, a jogi határidők betartásával, jövő év elejére.

www.mno.hu

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Kajak-kenu: Kisbán Zsófia világbajnoki ezüstérmes  

MTI/Szigetváry Zsolt

Óriási sikert hozott a Koppenhágában megrendezett kajak-kenu világbajnokság a magyaroknak: az éremtáblázaton az első helyen zártak, hat aranyat, nyolc ezüstöt és négy bronzot hoztak haza Dániából.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.