Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 27. vasárnap, Adalbert

Jövő héten felállhat a Fővárosi Közgyűlés

Újbuda   |   2014, október 30 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Várhatóan november 7-én, pénteken alakul meg a Fővárosi Közgyűlés. A Magyar Nemzet értesülései szerint Tarlós István főpolgármester legkorábban hétfőn hívhatja össze az első tanácskozást.

A Fővárosi Választási Bizottság mai ülésén megállapíthatja a kompenzációs listás eredményt, majd átadhatják a megbízóleveleket. A jogszabályban biztosított háromnapos jogorvoslati határidő leteltével a főpolgármesternek négy nappal az ülés előtt kell kiküldenie a meghívókat.
Jövő héten felállhat a Fővárosi Közgyűlés
A lap úgy tudja, hogy az alakuló ülésen, az eskütétel után megválasztják a főpolgármester-helyetteseket is, akiket Tarlós István korábban megnevezett: a közgyűlés tagjai közül újra a KDNP-s Bagdy Gábort, míg külsősként továbbra is Szeneczey Balázst, illetve egy eddigi fideszes fővárosi képviselőt, Szalay-Bobrovniczky Alexandrát.

Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda elnöke tegnap bejelentette: november 9-én országosan tizenegy településen tartanak megismételt önkormányzati választást, míg további 23 helyen időközi voksolást kell kiírni, a jogi határidők betartásával, jövő év elejére.

www.mno.hu

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Negyedóra Dr. Gara Imrével

’Mindenki a vakcináról beszél, pedig lehet, hogy a gyógyszer hamarabb célba ér’ – vallja dr. Gara Imre orvosprofesszor. A szakértő szerint ma már számos ígéretes gyógymód, meglévő vagy éppen fejlesztés alatt álló orvosság és biológiai terápia vizsgálata zajlik a világban, amelyek közül bármelyikről kiderülhet, hogy segít a koronavírus legyőzésében. A professzor azt sem tartja kizártnak, hogy épp egy magyar találmány fog áttörést hozni a gyógykezelésben. Dr. Gara Imre az orvosi kutatások aktuális eredményeiről, az alternatív gyógymódok hátrányairól, valamint a vírustagadás pszichológiai okairól is beszélt az Újbuda TV-nek.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.