Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 23. csütörtök, Tekla

Jubileumi köznevelési konferencia volt a kerületben

Újbuda   |   2017, november 30 - 17:52
Nyomtatóbarát változatSend by email

Tízedik alkalommal rendeztek köznevelési konferenciát a kerületben. A rendezvény idén a tehetséggondozásra fókuszált.

A Weiner Leó Zeneiskola és Zeneművészeti Szakközépiskola diákjainak előadásával kezdődött a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium dísztermében tartott köznevelési konferencia. A szakmai találkozót tizedszer rendezték meg a kerületben. - A jubileum annak bizonyítéka, hogy a kerületben dolgozó pedagógusok munkáját az önkormányzat igyekszik támogatni - mondta Hoffmann Tamás polgármester, aki szerint a pedagógusi pálya megbecsülése is folyamatos javul. Újbuda minden évben jelentős összeget szán az oktatási intézmények felújítására, korszerűsítésére.

A jubileumi köznevelési konferencia idei témája a kiemelt figyelmet igénylő gyermekek, tanulók nevelése, oktatása és a tehetséggondozás volt. A pedagógusok és határszakmákban dolgozó szakemberek, például pszichológusok közötti együttműködés jelentőségéről, a tehetségfejlesztésben rejlő lehetőségekről Balogh László, a Magyar Tehetséggondozó Társaság elnöke beszélt. Szerinte gyakori jelenség, hogy a tehetséges gyerekek nem tanulmányi eredményeikkel tűnnek fel, sőt, bizonyos tantárgyakból kifejezetten gyengén teljesítenek. Ahhoz, hogy adottságaikat megfelelően kibontakoztassák, különböző pedagógiai módszerekre, pszichológiai tesztekre, adott esetben kiscsoportos foglalkozásokra van szükség – mondta.

T. K.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Időseket segítő okosmegoldást teszteltek  

Az idősek életében a kor előrehaladtával előbb-utóbb elindul a mentális hanyatlás folyamata; a memóriaromlás, a dezorientáció pedig számtalan veszélybe sodorhatja őket. Újbuda Önkormányzata az Interreg Central Europe finanszírozásával megvalósuló I Care Smart projekt részeként kreatív ötletpályázatot írt ki, amelyre időseknek szóló okosmegoldásokkal lehetett nevezni. Az egyik pályázó, a ForeStream az Újbudai Szociális Szolgálat épületében mutatta be időseknek szóló, kamerákra épülő rendszerét, amely képes egy személy lakáson belüli mozgásából következtetni arra, hogy az illető elindult-e a mentális hanyatlás útján.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.