Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 11. szerda, Árpád

Jubileumi köznevelési konferencia volt a kerületben

Újbuda   |   2017, november 30 - 17:52
Nyomtatóbarát változatSend by email

Tízedik alkalommal rendeztek köznevelési konferenciát a kerületben. A rendezvény idén a tehetséggondozásra fókuszált.

A Weiner Leó Zeneiskola és Zeneművészeti Szakközépiskola diákjainak előadásával kezdődött a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium dísztermében tartott köznevelési konferencia. A szakmai találkozót tizedszer rendezték meg a kerületben. - A jubileum annak bizonyítéka, hogy a kerületben dolgozó pedagógusok munkáját az önkormányzat igyekszik támogatni - mondta Hoffmann Tamás polgármester, aki szerint a pedagógusi pálya megbecsülése is folyamatos javul. Újbuda minden évben jelentős összeget szán az oktatási intézmények felújítására, korszerűsítésére.

A jubileumi köznevelési konferencia idei témája a kiemelt figyelmet igénylő gyermekek, tanulók nevelése, oktatása és a tehetséggondozás volt. A pedagógusok és határszakmákban dolgozó szakemberek, például pszichológusok közötti együttműködés jelentőségéről, a tehetségfejlesztésben rejlő lehetőségekről Balogh László, a Magyar Tehetséggondozó Társaság elnöke beszélt. Szerinte gyakori jelenség, hogy a tehetséges gyerekek nem tanulmányi eredményeikkel tűnnek fel, sőt, bizonyos tantárgyakból kifejezetten gyengén teljesítenek. Ahhoz, hogy adottságaikat megfelelően kibontakoztassák, különböző pedagógiai módszerekre, pszichológiai tesztekre, adott esetben kiscsoportos foglalkozásokra van szükség – mondta.

T. K.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Egységes társadalombiztosítási járulékot vezetnek be  

Újraszabályozta szerdán az Országgyűlés a társadalombiztosítási (tb) ellátások összes rendelkezését: egységes, 18,5 százalékos társadalombiztosítási járulékkulcsot határoztak meg jövő júliustól, és új rendelkezés az is, hogy aki nem fizeti az egészségügyi szolgáltatási járulékát, három hónap után elesik az egészségügyi szolgáltatás térítésmentes igénybevételének lehetőségétől.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.