Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 23. csütörtök, Tekla

Jubileumi ünnepség a Napsugár Bölcsődében

Újbuda   |   2016, október 20 - 11:51
Nyomtatóbarát változatSend by email

Fennállásának harmincadik évfordulóját ünnepelt a Gazdagréti Napsugár Bölcsőde október 19-én. Erre az alkalomra egy kiadvány is készült, amely feleleveníti az elmúlt évtizedek eseményeit, az intézmény történetét, a bölcsődei férőhelyek alakulását a demográfiai adatoknak megfelelően.

Október 23-án lesz harminc éve, hogy megnyitotta kapuit Gazdagréten a Napsugár Bölcsőde. A néhány nappal korábban tartott jubileumi ünnepségen Hoffmann Tamás polgármester értékelte az intézményben folyó szakmai munkát. Kiemelte, hogy bár a bölcsődei szolgáltatás a szociális ellátások közé tartozik, már kisgyermek korban el kell kezdeni a nevelést, segítve ezzel a későbbi óvodai programot. Beszámolt arról is, hogy Gazdagrét szinte város a városban stabil intézményekkel és összetartó közösségekkel.

A Napsugár Bölcsőde vezetője Kiss Györgyi a kezdetektől jelen van az intézményben, ott volt annak tervezésénél is. Állítása szerint az elmúlt évtizedekben prioritásként kezelték a gyermekek érdekeit, miközben folyamatosan alkalmazkodtak a szülők igényeihez is. A Napsugár Bölcsőde környezetvédelmi szempontból is kitűnik, ÖKO bölcsődeként a gyerekeket környezettudatos életmódra és a szelektív hulladékgyűjtésre nevelik. Az intézmény fő célja a kezdetek óta változatlan: békés, biztonságos, derűs környezet biztosítani.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Időseket segítő okosmegoldást teszteltek  

Az idősek életében a kor előrehaladtával előbb-utóbb elindul a mentális hanyatlás folyamata; a memóriaromlás, a dezorientáció pedig számtalan veszélybe sodorhatja őket. Újbuda Önkormányzata az Interreg Central Europe finanszírozásával megvalósuló I Care Smart projekt részeként kreatív ötletpályázatot írt ki, amelyre időseknek szóló okosmegoldásokkal lehetett nevezni. Az egyik pályázó, a ForeStream az Újbudai Szociális Szolgálat épületében mutatta be időseknek szóló, kamerákra épülő rendszerét, amely képes egy személy lakáson belüli mozgásából következtetni arra, hogy az illető elindult-e a mentális hanyatlás útján.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.