Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 16. szombat, Gusztáv

Karácsonyi ünnepséget tartottak az idős klub tagjai Albertfalván

Újbuda   |   2018, december 17 - 11:58
Nyomtatóbarát változatSend by email

Karácsonyi ünnepséget rendeztek az Albertfalvi Idősek Klubjában december 14-én. A rendezvényen Hoffmann Tamás polgármester és Farkas Krisztina önkormányzati képviselő ajándékozta meg a tagokat.

Feldíszített karácsonyfa és terített asztal várta a kerület vezetőit az Albertfalvi Idősek Klubjában, amikor megérkeztek az újbudai gyerekek által készített karácsonyfadíszekkel és egyéb ajándékokkal. A Kisújszállás utcai intézmény tagjai kis műsorral ünnepelték a közelgő karácsonyt.
Farkas Krisztina gyakran felkeresi az Albertfalvi Idősek Klubját, de ilyen sok ünneplőt – bevallása szerint - még nem látott ott. Szerinte a klub dolgozóinak sikerült karácsonyi hangulatot teremteniük azoknak, akik közül sokan magányosan ünnepelnek.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

A döntő többség igényli az oltást – Falus Ferenc

A felmérésekkel szemben Falus Ferenc korábbi tisztifőorvos biztos benne, hogy a lakosság legalább 70 százaléka kérni fogja az oltást a COVID ellen, különösen, ha látja, hogy nincs mellékhatás, szövődmény és megvéd a betegségtől. Az EU megszervezi a vakcina ellátást és megszervezhető az oltás menete is. Két két és fél hónap alatt egy háziorvosi praxisban be lehetne oltani az embereket.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.