Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 15. vasárnap, Enikő, Melitta

Karácsonyoztak a Gazdagréti idősek

Újbuda   |   2014, december 17 - 12:42
Nyomtatóbarát változatSend by email

Karácsonyi összejövetelt tartott december 15-én a Gazdagréti Idősek Klubja. Az esemény a nemrég kinevezett, új klubvezető szervezésében zajlott.

A Gazdagréti Idősek Klubja tagjai izgalommal és szeretettel készültek az idei közös ünnepre, odaadással vették ki a részüket a karácsonyi díszítésben.

- Mindenki ünneplőbe öltözött, lelkét is felkészítette, hogy megtisztelje az együttlétet – mondta Kőszegi Judit, a Klub újonnan kinevezett vezetője. Hozzátette, nagy öröm számára, hogy szeretettel és nyitottan fogadták, tapasztalata szerint a klubtagok széleskörű műveltséggel rendelkeznek és igen aktívak. Fontosnak tartja, hogy a tagok jól érezzék magukat, kimozduljanak a magányosságból, közösségben éljenek, tervezi a klubtagság bővítését és megkezdte a programigények felmérését.

Az ünnepi műsoron verseket és dalokat hallgattak, valamint az egyik tag novelláját is felolvasták. Az ünnepségen részt vett Hoffmann Tamás polgármester, Kerékgyártó Gábor kabinetvezető és Szepesfalvyné Magassy Márta, az Újbudai Szociális Szolgálat intézményvezetője is.

H.L.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Bomba: megkezdődött a hatástalanítás  

Megkezdték a Szent Margit Gimnáziumnál még hétfőn, egy építkezésen talált második világháborús, 250 kilogrammos, amerikai légibomba hatástalanítását a Magyar Honvédség (MH) tűzszerészei. Lezárták a Bartók Béla utat a Szent Gellért tér és a Kosztolányi Dezső tér között, a Villányi utat a Bartók Béla út és a Fadrusz utca között, valamint a Villányi út-Balogh lejtő-Balogh Tihamér utca-Somlói út-Kelenhegyi lépcső-Ménesi út-Bartók Béla út által határolt területet. Több villamos és busz nem, vagy modósíttott útvonalon jár az érintett szakaszokon. A lakásukból ideiglenesen kiköltöztetett szentimrevárosi lakókat a Gárdonyi Géza Általános Iskola tornatermében várják, amely a zárás ideje alatt befogadóhelyként üzemel. (cikkünk hamarosan frissül)

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.