Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 20. szerda, Fábián, Sebestyén

Karácsonyoztak a szentimrevárosi idősek

Újbuda   |   2018, december 20 - 11:10
Nyomtatóbarát változatSend by email

Közös ünnepléssel búcsúztatták az évet a Szentimrevárosi Idősek Klubja tagjai. Az összejövetelen Hoffmann Tamás polgármester ajándékcsomaggal és újbudai gyerekek által készített díszekkel kedveskedett a szépkorúaknak.

Régi hagyomány a kerületben, hogy advent idején karácsonyfadíszeket készítenek a kerületi iskolások az idősebbeknek. A gyerekeknek jól esik, hogy örömöt okozhatnak, a szépkorúak pedig jó szívvel fogadják ezt a szeretetteljes gesztust. - Ez a generációkon átívelő törődés a közösségépítés egy nagyon szép példája - fogalmazott a kerület első embere. Hoffmann Tamás polgármestert Molnár László alpolgármester és több önkormányzati képviselő is elkísérte a Szentimrevárosi Idősek Klubjába. Jankó István és Turbók Jánosné külön ajándékot vitt a klubtagoknak.

A zene mindennap körül veszi a szívesen éneklő és muzsikáló időseket, ezért a képviselők hangfallal és hozzá tartozó mikrofonnal lepték meg az ünneplőket. Az ajándékozás után a karácsonyozók zenés időutazáson vettek részt és nosztalgia slágereket hallgattak.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Beoltották az idősotthon lakóit Kamaraerdőn

Megkapták a koronavírus elleni oltást az idősotthon lakói. Január 9-én a Fővárosi Önkormányzat Kamaraerdei Úti Idősek Otthonának 198 lakóját és 122 dolgozóját oltották be a koronavírus elleni védőoltással. Az intézménybe ellátogatott Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes, valamint László Imre, Újbuda polgármestere is, akik sajtótájékoztatón számoltak be az esemény részleteiről.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.