Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 17. hétfő, Donát

Karinthy Márton emlékest

Újbuda   |   2019, december 10 - 14:50
Nyomtatóbarát változatSend by email

December 3-án emlékestettel adózott a Karinthy Színház a közelmúltban elhunyt alapító igazgató tiszteletére. Karinthy Márton egykori pályatársai, kollégái, barátai idézték fel a művész munkásságát és emberi nagyságát a színpadon.

A megemlékezésen az igazgató lánya, Karinthy Vera is részt vett. Elmondta: felemelő érzés, hogy ennyien tisztelték és szerették édesapját, másrészt nagyon nehéz nyilatkoznia róla, hisz a halála feldolgozhatatlan űrt hagyott. Büszke édesapjára, elhivatottságára, szellemi hagyatékát az elhunyt kívánságai szerint viszi tovább, a színház dolgozóival együttműködve. (Karinthy Vera részt vállal a színházzal járó munkákban, a teátrum irányításában. Az örökösnek a Karinthy Színház két munkatársa, Major Attila és Katz Petra lesz a segítségére.)

Az idei, 38. évadot még Karinthy Márton tervezte meg, eszerint a teátrumban két bemutató várja még a közönséget. December 14-től a Félőlény című zenés ifjúsági darabot és február 28-tól a Guttemberg című musicalt láthatja a nagyérdemű.

T. E.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Rapülők - Geszti Péter a B32-ben  

Az Első Emelet két egykori zenésze és dalszövegírója játéknak szánta a Rapülők dalait, de első lemezük váratlan és hatalmas sikert aratott. Az 1992-es Rapülők című album megjelentetését számos kiadó visszautasította. A lemez születéséről és az akkori könnyűzenei közegről Geszti Péter beszél a B32 Galéria és Kultúrtérben február 20-án.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.